Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Petrićima otvorena šesta mesnica “Lukin”

04.10.2018. 21:00


Petrići su od jučer bogatiji za mesnicu više! "Mesnice i klaonica Lukin", kao najstarija tvrtka na širem zadarskom području koja se bavi prodajom mesa i mesnih prerađevina otvorila je svoje šesto prodajno mjesto i to u središtu spomenutog kvarta. Počevši od jučer i stanovnici koji gravitiraju spomenutoj lokaciji bit će u prilici kupovati meso i mesne proizvode poznate po svojoj kvaliteti, isključivo hrvatskog porijekla. Tradicija je to koja seže čak 99 godina unazad kada je pradjed današnjeg vlasnika Mate Lukina, također Mate, kao intendant Austro- Ugarske vojske, vrativši se iz postrojbe, otvorio prvu mesnicu "Lukin" u Kalima. Obiteljski posao naslijedio mu je i sin, zatim unuk i naposljetku i praunuk, držeći se visokih standarda poslovanja, iznjedrivši mesnicu kojoj se vjeruje. Jer, za razliku od mesa i mesnih prerađevina najvećeg dijela drugih tvrtki, u "Lukina" se meso ne kupuje u inozemstvu, ne stiže smrznuto, već ga Mate nabavlja, spomenuto, isključivo od hrvatskih OPG-a. Rezultat je meso koje ima okus, meso koje nije tretirano antibioticima, što je, nažalost, danas postao standard velikih proizvođača, pogotovo piletine. Prepoznali su to i kupci pa se Lukini danas mogu pohvaliti sa šest prodajnih mjesta i reputacijom izvrsne mesnice. Ne prepuštajući ništa slučaju, obitelj Lukin, a u zajedničkom poslu su svi članovi, 1980. godine otvara i vlastitu klaonicu ne želeći prepustiti ni jedan segment poslovanja bez svog nadzora.
– Na ovaj način smo sigurni u porijeklo mesa koje prodajemo i koje prerađujemo, a toga su svjesni i naši kupci, ponosan je vlasnik Mate.
Lukini imaju i svoju pršutanu, a njihova prodajna paleta broji osim pršuta i šokol, divenice, kobasice, pancetu, sušeno meso… sve ono što se može proizvesti od svinje. Pršut je osvojio i zlatne medalje na natjecanjima za suhomesnate proizvode i to više puta, a za spomenuti je i teletinu, kao najtraženiji artikal. Dolazi najčešće iz Pokupskog, od nekoliko biranih OPG-a, na zadovoljstvo kupaca koji itekako znaju prepoznati njenu kvalitetu.
Mate najavljuje i jednu novinu – odležano meso. Kupci će imati mogućnost izabrati komade mesa predviđene da odleže prije upotrebe, a mesari Lukina će onda kupljene odreske vakumirati kako bi nakon odležanih (od 10 do 21 dan) dobili specifičan i tražen okus.
Novu mesnicu na Petrićima odlikuje i moderno uređen prostor, a uz meso i mesne prerađevine u ponudi su i domaća vina, delikatesni riblji proizvodi i sirevi.