Petrići su od jučer bogatiji za mesnicu više! "Mesnice i klaonica Lukin", kao najstarija tvrtka na širem zadarskom području koja se bavi prodajom mesa i mesnih prerađevina otvorila je svoje šesto prodajno mjesto i to u središtu spomenutog kvarta. Počevši od jučer i stanovnici koji gravitiraju spomenutoj lokaciji bit će u prilici kupovati meso i mesne proizvode poznate po svojoj kvaliteti, isključivo hrvatskog porijekla. Tradicija je to koja seže čak 99 godina unazad kada je pradjed današnjeg vlasnika Mate Lukina, također Mate, kao intendant Austro- Ugarske vojske, vrativši se iz postrojbe, otvorio prvu mesnicu "Lukin" u Kalima. Obiteljski posao naslijedio mu je i sin, zatim unuk i naposljetku i praunuk, držeći se visokih standarda poslovanja, iznjedrivši mesnicu kojoj se vjeruje. Jer, za razliku od mesa i mesnih prerađevina najvećeg dijela drugih tvrtki, u "Lukina" se meso ne kupuje u inozemstvu, ne stiže smrznuto, već ga Mate nabavlja, spomenuto, isključivo od hrvatskih OPG-a. Rezultat je meso koje ima okus, meso koje nije tretirano antibioticima, što je, nažalost, danas postao standard velikih proizvođača, pogotovo piletine. Prepoznali su to i kupci pa se Lukini danas mogu pohvaliti sa šest prodajnih mjesta i reputacijom izvrsne mesnice. Ne prepuštajući ništa slučaju, obitelj Lukin, a u zajedničkom poslu su svi članovi, 1980. godine otvara i vlastitu klaonicu ne želeći prepustiti ni jedan segment poslovanja bez svog nadzora.
– Na ovaj način smo sigurni u porijeklo mesa koje prodajemo i koje prerađujemo, a toga su svjesni i naši kupci, ponosan je vlasnik Mate.
Lukini imaju i svoju pršutanu, a njihova prodajna paleta broji osim pršuta i šokol, divenice, kobasice, pancetu, sušeno meso… sve ono što se može proizvesti od svinje. Pršut je osvojio i zlatne medalje na natjecanjima za suhomesnate proizvode i to više puta, a za spomenuti je i teletinu, kao najtraženiji artikal. Dolazi najčešće iz Pokupskog, od nekoliko biranih OPG-a, na zadovoljstvo kupaca koji itekako znaju prepoznati njenu kvalitetu.
Mate najavljuje i jednu novinu – odležano meso. Kupci će imati mogućnost izabrati komade mesa predviđene da odleže prije upotrebe, a mesari Lukina će onda kupljene odreske vakumirati kako bi nakon odležanih (od 10 do 21 dan) dobili specifičan i tražen okus.
Novu mesnicu na Petrićima odlikuje i moderno uređen prostor, a uz meso i mesne prerađevine u ponudi su i domaća vina, delikatesni riblji proizvodi i sirevi.
najnovije
najčitanije
Nogomet
Bundesliga
Andrej Kramarić postigao dva pogotka u porazu Hoffenheima kod Bochuma
Nogomet
Španjolsko prvenstvo
Real Madrid pobjedom u San Sebastianu napravio još jedan korak prema naslovu prvaka
Ostali sportovi
ATP Madrid
Borna Ćorić je doživio težak poraz od Zvereva i ispao u drugom kolu Madrida
Moda
zadarski concept store
[FOTO] Tiramol proslavio 10. rođendan. Sana Baraba: ‘Na rubu sam suza od sreće’
Ostali sportovi
Fair play vrijedan nagrade
Odbojkaši Medicinske škole Ante Kuzmanića ispravili suca na svoju štetu
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Zadar
zatvaranje cesta
VAŽNA OBAVIJEST Uskoro utrka Wings For Life uz posebnu regulaciju prometa
Zadar
fantastičan projekt