Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pipan: Košarka se igra 40 minuta!

03.10.2018. 13:34
Pipan: Košarka  se igra 40  minuta!


Momčad Aleša Pipana nije na najbolji način otvorila novu  sezonu ABA lige. FMP se pokazao preteškom preprekom za ozljedama  načete Zadrane koji ionako u Železniku nisu slavili još od davne 2007.  godine. U ovoj utakmici su čak imali lijepe izglede  za osvajanje dva gostujuća boda, ali stara boljka Zadra – pad igre u završnici, pokazala se i  ovog puta kobnom. Porozna obrana koja je primila čak 99 poena kao i  velik broj izgubljenih lopti nisu parametri na kojima se uopće može graditi ambicija o pobjedi u gostima, a  najveću kritiku svojim igračima je  Slovenac dao podsjetivši ih  da utakmica traje 40 minuta. Nažalost, njegovi igrači očito nisu bili svjesni toga pa su u posljednje četiri minute jednostavno stali igrati što je domaćin iskoristio za pobjedu od 13 razlike  koja je pomalo nerealna s obzirom na razvoj situacije do 36 minute kad  je zaostatk Zadrana bio tek tri poena (86:83).
– Košarka se igra 40 minuta, a mi to protiv FMP-a nismo napravili. Dosta dugo smo bili u igri unatoč tome što smo u prvom poluvremenu igrali lošu obranu na Apiću koji je s našim centrima radio što je htio. U drugom smo dijelu riješili taj problem, ali smo domaćim igračima dopustili  previše laganih koševa, previše otvorenih šuteva, a imali smo i previše izgubljenih lopti. Ako izgubiš toliko lopti, toliko kontranapada ne odigraš  kako bi trebalo teško ćeš do bodova na gostujućem terenu – prvi su dojmovi Pipana nakon poraza u kojeg treba što prije arhivirati i okrenuti se  sljedećoj utakmici protiv Cedevite u subotu na Višnjiku.
– Što je tu je. Trebamo se što prije oporaviti, učiti na greškama te popraviti našu igru i u sljedećim utakmicama odigrati puno, puno bolje –  konstatirao je slovenski stručnjak koji je istaknuo i probleme s ozljedama  koje su mu skratile rotaciju za utakmicu protiv FMP-a.
– Mario Little ima problema sa stražnjom ložom i zadnjih 10-ak dana  nije trenirao s momčadi te još uvijek nije sto posto spreman. On nam je  11. igrač, a sad će nam doći Glen Davis koji će biti 12. I to je to  što imamo  na  'rosteru'. Drugo nemamo i s tim ćemo igračima probati izboriti ciljeve koje smo si zadali, a to je ostanak u ABA ligi – zaključio je Pipan koji jedino može biti zadovoljan igrom Luke Božića i Domagoja Vukovića. Taj  tandem je kombinirano ubacio 44 poena i imao čak 27 skokova, ali za  bolji rezultat će ipak trebati podrška ostatka momčadi kao i njen konkretniji obrambeni angažman jer je je nedopustivo da se utakmica završava sa skoro primljenih 100 poena, a taj simptom šuplje obrane se  vuče još iz pripremnih utakmica. Hoće li pomake u tom pogledu napraviti najavljeni dolazak četvrtog ovosezonskog pojačanja Glena Davisa,  bit će najveća intriga pred sljedeće ispite koje očekuju Zadrane u regionalnom natjecanju.


Pipan: Ne smijem komentirati  suđenje
Peta osobna Malcolma Granta sredinom treće četvrtine bila je ključan trenutak u  utakmici koji je usmjerio vodu na mlin domaćeg sastava. Ipak Slovenac nije htio previše ulaziti u sudačke odluke, ponajviše zbog straha od kazni koje ABA liga ne prašta  kad su u pitanju sudačke odluke.
– Znate kakva je ABA liga i ja ne smijem komentirati suđenje – kazao je Pipan koji  je ipak nije izdržao i dodao.
– U tom trenutku prije pete osobne, Grant je počeo igrati i domaćini bi imali više  problema da se nije dogodila ta situacija s njegovom simulacijom prekršaja. To je sada na vama novinarima  da napišete.


Jovanović: Pretrčali smo Zadar
Puno nam znači da smo na ovaj način krenuli u novi izdanje ABA lige. Sigurno će  nam biti lakše pripremati druge utakmice nakon što smo pobijedili prvu. Prenervozno smo ušli u susret i neke stvari nismo radili na najbolji mogući način, onako kako  je dogovoreno. Energijom i pravim odnosom prema dresu čije boje branimo došli  smo do pobjede. Pretrčali smo momčad Zadra i izgubili manje lopti i to je presudilo  pobjednika iako su oni bolje skakali – kazao je Jovanović.