Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za opskrbu Silbe tražit će se novi brodar

03.10.2019. 13:30
Za opskrbu Silbe tražit će se novi brodar


Županijska lučka uprava će putem javnog natječaja odabrati brodara koji će dva puta mjesečno održavati trajektnu liniju za opskrbu otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji trajektnog i katamaranskog pristaništa Žalić na Silbi. Kako je rekao Ivica Katić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, taj je dogovor postignut jučer na sastanku u Gradskoj upravi na kojem su sudjelovale sve zainteresirane strane – predstavnici Agencije za obalni i agencijski promet, Županijske lučke uprave, Jadrolinije, Lučke kapetanije, Zadarske županije te predstavnik nadzora izvođenja radova.
– U petak ide zadnji trajekt, a vjerujem da će ovaj proces odabira i ugovaranja novog brodara završiti negdje do kraja listopada, tako da će najvjerojatnije i ovaj mjesec biti ispunjene te dvije linije.
Eventualno će to biti koji dan kasnije. Vjerujem da bi otočanima bilo draže da linija ide svaki tjedan, ali zato i tražimo trajekt takvog kapaciteta da zadovolji potrebe otočnog stanovništva te na dva tjedna donese sve što im je potrebno.
Smatram da je sastanak bio konstruktivan te da smo na tragu, zapravo, jedinog mogućeg i logičnog rješenja koje bi trebalo zadovoljiti sve strane.
A to se odnosi na potrebe otočnog stanovništva te izvođača radova i investitora, a da se ne ugroze sigurnost plovidbe, sigurnost radnika te dinamika izvođenja radova, rekao je Katić nakon sastanka.
Ono što bi moglo predstavljati problem jest da je takvih trajekata vrlo malo, ali Katić vjeruje da će pronaći odgovarajući te vrlo brzo riješiti problem.
Radovi, a tako i izvanredni način opskrbe, trajat će do lipnja iduće godine. Investitor sanacijskih radova je ŽLU Zadar, a vrijednost radova iznosi preko 10 milijuna kuna.