Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

IVANČIĆ: Dat ćemo svoj maksimum za pobjedu nad Unešićanima

03.10.2020. 12:15


Pred nama je 8. kolo Treće HNL jug u kojem će danas s početkom u 16 sati Hrvatski vitez Posedarje na svom travnjaku Gordan Demo ugostiti Zagoru. Posedarci u ovaj dvoboj ulaze nakon vrlo dobre partije u Metkoviću gdje su nakon dva vodstva ipak u konačnici poraženi od ondašnje Neretve rezultatom 3:2. S druge strane Zagora je na svom travnjaku bila uspješna protiv biogradskog Primorca svladavši ga kod kuće rezultatom 1:0. Momčad iz Posedarja je prije utakmice u Metkoviću imala odličan niz u kojem je u tri utakmice osvojila sedam bodova. Nije ih previše uzdrmalo niti poraz u Metkoviću u kojem su, da je bilo malo više sreće i spretnosti, mogli utržiti pokoji bod. Ovako vjeruju da će maksimalnim angažmanom uspjeti na svom travnjaku uz veliku podršku publike svladati Unešićane. Naravno, pod uvjetom da otklone boljke koje su pokazivali u prošlom kolu.
– U niti jednoj utakmici do sada nismo napravili toliko pogrešaka prema nazad kao u ovoj protiv Neretve – kazivao je vratar HV Posedarja Marko Ivančić.


Propuštene prilike
– Mislim, kada bi zbrojili koliko puta smo kiksali u Metkoviću, bilo bi to više nego zajedno u svih ovih šest kola do sada. Jednostavno nismo ispoštovali ono što je od nas tražio naš trener i poraz je došao kao logična posljedica toga. Trebamo to prihvatiti i napraviti sve kako se te situacije ne bi ponavljale u predstojećim dvobojima.
Bez obzira na veliku dozu samokritičnosti, Ivančić je potvrdio da su u Metkoviću mogli do boda, pa i do sva tri.
– Prema naprijed nismo odigrali lošu utakmicu. Uostalom, dvaput smo bili u vodstvu, ali ga nismo uspjeli duže sačuvati. Poprilično nas je poremetilo izlazak Smokrovića iz igre zbog ozljede. I bez obzira na sve, pogađali smo dvaput vratnicu, imali još niz odličnih prilika gdje su naši igrači izlazili sami na njihovog golmana. Ali, čini se da to jednostavno nije bio naš dan. Nedostajao nam je u veznom redu Mario Surać kojeg smo zbog kartona čuvali za Zagoru. Možda je i to jedan od razloga loše igre prema nazad.
Protiv Zagore koja je u srijedu kod kuće svladala biogradski Primorac, Posedarci ponovno žele pokrenuti pozitivan niz, vjeruju i pobjednički.


Top ekipa
– Vidio sam da su slavili protiv Primorca rezultatom 1:0 što nije neočekivano. Oni su top ekipa koja vrvi iskusnim igračima koji su igrali i u Prvoj HNL. U posljednjim sezonama dovođenjem kvalitetnih igrača, čak bih rekao i velikih imena, stvorili su renome momčadi koja je možda i prerasla okvire Treće HNL jug. Uostalom, tko to može dovesti bivšeg golmana Hajduka. Međutim, to nama ništa ne znači osim što nas dodatno motivira za tu utakmicu. Ne bojimo se nikoga i to ćemo dokazati danas u dvoboju koji nas očekuje u Posedarju. Nadam se pred punim tribinama s obzirom da nas dan kasnije očekuje naša fešta, blagdan Gospe od Ružarija. A publika će nam sigurno dati dodatni vjetar u leđa.
Poseban štih ovoj utakmici daje i činjenica da danas u Posedarje stižu Marko Pinčić i Dragan Župan, bivši trener i bivši kapetan Zadra, danas strateg, odnosno igrač Zagore.
– I to će dodatno pridonijeti interesu za ovu utakmicu. Marko Pinčić je bio najprije dugogodišnji vratar, a onda trener Zadra, a Dragan Župan je kao kapetan vodio momčad sa Stanova. Niz je tu interesantnih nogometnih imena u redovima Zagore poput Drage Gabrića. To samo govori da oni u imaju niz kvalitetnih individualaca. Ali,u konačnici u nogometu pobjeđuje momčad, tj. kolektiv. Vjerujem da će ovo biti tvrda utakmica, borbena s obje strane i da bi mogao presuditi jedan detalj, ili pogodak. Naravno, vjerujem i nadam se da će pobjeda otići na našu stranu – kazao je u najavi utakmice Marko Ivančić.




»Ne bojimo se nikoga i to ćemo dokazati danas u dvoboju koji nas očekuje u Posedarju protiv Zagore
Marko Ivančić


TREĆA HNL JUG
8. kolo, danas, (16): Hrvatski vitez Posedarje – Zagora, Vodice – Zmaj (M), Uskok – Kamen, GOŠK Du. – Split. Sutra (16): Sloga – Neretva, Zmaj (B) – Jadra LP, Urania – OSK, Neretvanac – Hrvace