Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Očekujem nogometnu feštu i našu pobjedu

03.10.2020. 09:22


Nogometni zaljubljenici u Zadarskoj županiji ovoga vikenda mogu ponovno na djelu vidjeti legendarnog kapetana Zadra Dragana Župana. Naravno, ne na Stanovima, niti u dresu Zadra, jer je svima poznato da on već godinu dana nosi dres Zagore koja danas gostuje u Posedarju. A s klupe će Unešićane voditi zadarski strateg Marko Pinčić. Razlog više za dolazak u Posedarje. Sa Županom smo najprije porazgovarali o pobjedi nad Primorcem iz Biograda koju su na svom travnjaku izvojevali u srijedu.
– Utakmica s Primorcem bila je eška – kazivao je jučer Dragan Župan koji je odigrao cijelo drugo poluvrijeme za momčad iz Unešića.
– Znali smo da će biti tako, ali na kraju smo je ipak riješili u našu korist rezultatom 1:0. Rekli bi, slatka pobjeda, uostalom to smo i priželjkivali uoči tog susreta. Znali smo da Biograjci imaju kvalitetnu momčad i to su i dokazali u tom susretu. A mi smo s tri nova boda potvrdili svoju poziciju na ljestvici među tri vodeće momčadi. Iskreno, smatram da imamo kvalitetu biti u samom vrhu ljestvice, među tri ili četiri momčadi te se nada da ćemo u tom smjeru ići i u nastavku sezone.
– U Hrvatskom vitezu Posedarje mi igra dosta prijatelja i znam da je riječ o dobroj momčadi s kvalitetnim trenerom Kristijanom Tutom. I da ne zaboravim, njegovim pomoćnikom, a mojim dojučerašnjim suigračem, Ivanom Šimurinom. Svjesni smo da nas ne očekuje lagana utakmica, ai takvih niti nema u Trećoj HNL jug. Bez obzira na kvalitetu suparnika mi u svakoj utakmici idemo po tri boda pa će tako biti i danas u Posedarju. Želim naglasiti da jako uvažavam i respektiram HV Posedarje i bit će mi iznimno zadovoljstvo vratiti se i zaigrati u mojoj županiji te jedva čekam tu utakmicu. Volio bih da Zadarska županija ima još ponekog trećeligaša. I naravno drugoligaša, a da o prvoligašu niti ne govorim jer grad Zadar i ova županija to definitivno zaslužuju.
O tome kakvu utakmic očekuje, Župan je kazao:
– Naravno da mi je želja da moja momčad pobijedi, ali isto tako očekujem da gledatelji u Posedarju vide pravu nogometnu predstavu i tribine napuste zadovoljni. Neka to bude prava fešta od nogometa. I u konačnici neka pobijedi tko bude bolji taj dan – kazao je u najavi utakmice Dragan Župan.