Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Puntamičani sa Šarlijom žele prvu domaću pobjedu

03.10.2020. 12:32


Košarkaši Sonik-Puntamike u prva dva kola HT Premijer lige ostvarili su polovičan učinak. Otvaranje sezone bilo je kao iz snova. Zadarski sastav je u Rijeci razbio Škrljevo i s gostujućom pobjedom krenuo u sezonu. Na krilima tog uspjeha, ali i nadajući se da je težak poraz Šibenke u Zadru ostavio traga, krenuli su optimistično na Baldekin, no niti blizu nisu uspjeli ponoviti prvu utakmicu. Šibenka je bez problema došla do pobjede, a Puntamičani su primili 99 koševa. Uz to, par dana nakon dvoboja u Šibeniku, stigla je nova loša vijest, a to je odlazak odličnog centra Josipa Jukića, koji je bio na otvorenom ugovoru. Zanimljivo je to što je Jukić i prošlu sezonu bio na na otvorenom ugovoru i također je napustio Sonik. Zadarski klubovi nemaju sreće s centrima na otvorenim ugovorikma.
– Josip je bio vrlo korektan prema nama, pomogao nam je da dođemo do vrijedne gostujuće pobjede u Škrljevu. S nama je potpisao otvoreni ugovor, dobio je ponudu iz Mađarske i krenuo dalje. Zahvaljujemo mu na doprinosu i želimo puno uspjeha u novom klubu – izjavio je predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić.
Klub za sada neće tražiti zamjenu za Jukića, no pojavi li se na tržištu zanimljiv igrač koji se uklapa u koncepciju momčadi trenera Hrvoja Vlašića i financijske okvire Sonik Puntamike sigurno je da će do reakcije doći, objavili su iz kluba. Istovremeno iz Sonik Puntamike u redove zadarskog drugoligaša KK Diadora na posudbu je otišao mladi Vito Barbaroša.
– Sonik Puntamika je spremna na suradnju sa svima koji su voljni dati priliku mladim igračima, a koji iz objektivnih i razumljivih razloga trenutno nisu u našem fokusu. Vito ima dvojnu registraciju pa može nastupati za oba kluba jer se Sonik i Diadora ne natječu na istoj natjecateljskoj razini. Izuzetak je Kup Krešimira Ćosića u kojem je Barbaroša već imao jedan nastup za Diadoru, pa u tom natjecanju nema pravo nastupa za nas – naglasio je Jošić.
A u 3. kolu HT Premijer lige protiv Hermes Analitice trener Hrvoje Vlašić imat će priliku prvi puta koristiti usluge Marina Šarlije, koji srećom igra na istoj poziciji kao i Jukić pa Sonik bi ipak trebao solidno nadoknaditi odlazak splitkog centra.
– Gladan sam lopte i utakmica. Pauziram zbog ozljede gotovo godinu dana. Sigurno ću zaigrati protiv Hermesa. Trener će me dozirati, treba biti strpljiv dok ne postignem potrebnu radnu temperaturu, ali tu sam. Dugo sam u treningu, dajem sve od sebe i veselim se povratku na parket. Trener je odličan, ekipa super, mlada, poletna… Ima posla dosta, ali doći će sve na svoje – rekao je Šarlija koji je već imao dogovoren posao oko nastavka karijere u Austriji, ali je iz osobnih razloga ostao u Zadru.
– Sonik Puntamika je pokazala zanimanje, meni je odgovarao ostanak doma, dogovorili smo suradnju, vjerujem da će ona biti uspješna.
O utakmici s Hermesom progovorio je kratko:
– Bolji smo i idemo po pobjedu.
Trener Hrvoje Vlašić je generalno zadovoljan nakon dva uvodna kola HT Premijer lige.
– Iza nas su dva gostovanja, pobjeda u Škrljevu i poraz u Šibeniku. Ne mogu biti nezadovoljan ukupnim rezultatom. Imamo oscilacije u igri, što je normalno. Izuzmemo li Vladovića i Šarliju, prosjek godina naše momčadi je 22, ističe Vlašić kojemu ni na kraj pameti nije podcjenjivanje suparnika.
– Hermes nije bezopasna ekipa iako se još uvijek traže. U ovom trenutku ne djeluju kao momčad, ali imaju ogromno iskustvo i ta individualna kvaliteta Krapića, Milekovića, Svobode i ostalih mogla bi nam stvarati probleme. Na nama je da budemo koncentrirani, u dobrom ritmu i agresivni tijekom cijele utakmice, naročito na domaćem terenu – zaključio je Vlašić.
Susret Sonik Puntamika-Hermes Analitica igra se udanas s početkom u 19 sati u dvorani Jazine. Prva je ovo utakmica Zadrana na domaćem parketu u novoj sezoni, a odigrat će se bez prisustva gledatelja.
– Razmatramo da već na sljedećem domaćem susretu protiv Splita omogućimo dolazak navijača. Pratit ćemo epidemiološku situaciju i pripremiti sve potrebno da se uz dopuštenje Stožera civilne zaštite to i dogodi – najavio je predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.