Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

VELJKO MRŠIĆ: Očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu

03.10.2020. 08:29


Nakon susjedskog derbija kontra Šibenke, pa najvećeg hrvatskog derbija protiv Cibone, košarkaše Zadra u 3. kolu HT Premijer lige, danas s početkom u 17.30 sati, očekuje treći u nizu ligaški derbi kojeg igraju u Velikoj Gorici. Zadar i Gorica su nakon dva odigrana kola jedine dvije neporažene momčadi u ligi, a nakon ovog dvoboja samo će jedna ostati u toj privilegiranoj situaciji i usamljena na vrhu ljestvice.


Velika prijetnja
Naravno, veće šanse u ovom sudaru renomiranog abaligaša i novopečenog sudionika ABA 2 lige su na strani štićenika Veljka Mršića, no sastav kojeg već godinama s klupe vodi Josip Sesar tradicionalno Zadranima postavlja letvicu jako visoko, a na Višnjiku sigurno još uvijek dobro pamte posljednji sraz s Goričanima koji se također igrao na njihovom terenu početkom ožujka. Tada su dva boda pripala Sesarovom sastavu, slavili su minimalno sa 74:73 i da se nije malo potom dogodio »lockdown« bili bi itekako velika prijetnja Ciboni ili Zadru u doigravanju. Sličnu utakmicu toj iz ožujka očekuje se i danas u velikogoričkoj dvorani jer su domaćini uspjeli za novu sezonu u kojoj će igrati na dva fronta sklopiti vrlo solidan roster sa čak sedam novih igrača, no pobjede nad Splitom i Zabokom potvrdile su da se ta svojevrsna transformacija u svlačionici Velikogoričana i nije previše osjetila. Svjestan težine zadatka je i trener Zadra Veljko Mršić, posebno u situaciji kada je ostao lišen usluga reprezentativnog centra Darka Planinića. No, dobra stvar u cijeloj priči je što se uspjelo prebaciti utakmicu s Mornarom za sljedeći petak te je tako koncentracija cijelog tima usmjerena na Goricu koju se naravno želi apsolvirati s pobjedom.


Prilika za druge igrače
– Ovo je derbi jer igraju dvije jedine dosad neporažene momčadi. Neće nama biti lako protiv njih, zadnjih par godina uvijek smo imali problema u Gorici. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu i očekujem da pobijedimo. To nam je cilj, s tim željama idemo tamo. Svi smo zdravi, a plus je što nam se priključio i Justin Carter – kazao je Mršić uoči dvoboja s Goricom kojoj će se suprostaviti bez Darka Planinića. Nakon tek dvije odigrane službene utakmice u dresu Zadra stasiti Hercegovac je napustio klub zbog obiteljskih razloga i teško je za očekivati njegov povratak na Višnjik.
– Očekivali smo kad je Darko došao da će se to dogoditi. Mislim da smo dobro spremni da se to neće osjetiti. Djelomično hoće jer Darko je jedan izuzetno kvalitetan igrač, međutim mislim da je ovo prilika za druge igrače koji su imali manju ulogu. On se mora baviti stvarima koje su u ovom trenutku puno bitnije od košarke i nadamo se da će to riješiti – kazao je za kraj trener Zadra.




Sesar: Moramo pronaći slabije strane Zadra i napasti ih
Iz stožera Gorice naravno pred današnji derbi stižu izjave koje upućuju na favoriziranje Zadra što i nije čudno, ali sigurno se trener Josip Sesar potajno nada da bi mogao ponoviti rezultat s početka ožujka kad je Gorica minimalnom razlikom svladala tada momčad koju je predvodio Danijel Jusup.
– Zadar je jako dobro postavio momčad s hrvatskim izbornikom Mršićem kao trenerom, a tamo je i naš prošlogodišnji pomoćni trener Perinčić koji nas dobro poznaje. Kod njih je problem kao i kod nas što nisu imali prave pripreme i prave sparing partnere niti dovoljan broj utakmica nego su se više morali pripremati kroz treninge. Protiv Šibenika odigrali su jako dobru utakmicu od početka do kraja. Protiv Cibone imali su dva lica, nešto kao mi protiv Splita. Imaju puno dobrih strana, prije svega sjajni napadački arsenal preko Mavre, Junakovića, Vukovića i ostalih. Moramo naći njihove slabije strane i pokušati ih napasti. Dakle, neke njihove uvjetno rečeno mane moramo kapitalizirati i pretvoriti u našu prednost ako je to moguće – kazao je Sesar. (Facebook KK GORICA)