Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Datković: Nismo bili pravi

Autor: Matej Lordanić

02.11.2008. 23:00
Datković: Nismo bili pravi

Foto: Vedran SITNICA



Utakmica je bila zanimljiva za gledatelje, bilo je šansi s obje strane i na kraju objektivno moramo biti zadovoljni osvojenim bodom iako smo računali na tri – rekao je Datković.


Nogometaši Zadra i Slaven Belupa podijelili su bodove. Trener gostiju Mile Petković može više žaliti za prosutim bodovima, jer su njegovi igrači do 88. minute imali vodstvo od 1:0.
– Bila je ovo jedna zaista sadržajna utakmica. Obje su momčadi su riskirale pokušavajući pobijediti. Stoga mislim da gledatelji mogu biti zadovoljni prikazanom igrom. Žao mi je zato što smo imali određenu prednost i određene šanse pri našem vodstvu od 1:0. Žao mi je što nismo postigli drugi pogodak, ali ipak se igra 90 minuta. Smatram da je u konačnici rezultat realan. Čestitam Zadru i kolegi Datkoviću na kvalitetnoj, i prije svega korektnoj igri. Obje su momčadi uložile svoj maksimum da pobijede, ali moram konstatirati da je utakmica bila korektna od prve do posljednje minute – rekao je Petković.
Jednog je novinara zanimalo je li Petković zadovoljan osvojenim bodom?
– S obzirom da smo vodili i da smo kod 1:0 imali neke šanse, nisam zadovoljan. Međutim, igra se 90 minuta, a mi smo bili na gostovanju kod Zadra koji se apsolutno diže i kojem je ovo četvrta utakmica bez poraza. Zato u konačnici moram biti zadovoljan, iako bih volio da smo pobijedili. Ali ako već ne možeš pobijediti, i bod je dobar – kazao je Petković.
Otkad je Ivica Datković preuzeo vođenje Zadra, u prvenstvu još nije pretrpio poraz. Nakon remija u Kranjčevićevoj protiv Zagreba i pobjede nad Hajdukom u Zadru, Datkovićevi su igrači osvojili još jedan bod, ovoga puta protiv Slaven Belupa na Stanovima.
– Hvala kolegi Petkoviću na čestitkama i uzvraćam mu na isti način. Ovo je bila utakmica koja je pokazala da možemo igrati. Prije utakmice sam se pribojavao istrošenosti mojih igrača nakon teških utakmica protiv Hajduka i Rijeke. Nismo bili pravi danas, nismo bili onakvi kakvi bismo trebali biti – reći će trener Zadra.
Datković naglašava da mora biti zadovoljan osvojenim bodom, s obzirom da je negativan rezultat na semaforu stajao do 88. minute.
– Na kraju moramo biti zadovoljni s obzirom da smo gubili veći dio utakmice. Bila je prisutna dekoncentracija mojih igrača, jer nismo realizirali neke dobre prilike. Neprimjereno je ozbiljnoj momčadi način na koji je primljen zgoditak, a i još neke stvari prije toga. Moramo još dosta raditi na nekim segmentima igre poput obrane i prekida. Upravo nas je tu Slaven kaznio. Još jednom bih čestitao svojim igračima što su nakon dvije teške utakmice smogli snage odigrati ovu utakmicu. Gosti su isto tako bili korektni, nije bilo oštrijih startova ili nečega čega se posebno treba pribojavati. Mislim da na kraju i jedni i drugi možemo biti zadovoljni. Utakmica je bila zanimljiva za gledatelje, bilo je šansi s obje strane i na kraju objektivno moramo biti zadovoljni osvojenim bodom iako smo računali na tri – rekao je Datković.