Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Opet bih se prijavila za Big Brother!

Autor: Krešimir Bukvić

02.11.2008. 23:00
Opet bih se prijavila za Big Brother!

Foto: Filip BRALA



Profesionalni make up artist, 39-godišnja Martine Manojlović, egzotična ljepotica haićanskog podrijetla, udajom Zadranka, sve donedavno bila je jedina zadarska sudionica najnovije sezone Big Brother showa. Osvojivši publiku pred malim ekranima svojom neposrednošću i ljepotom, iako jedna o favoritkinja, iznenada je napustila show vrativši se u Zadar djeci Isabelli i Marcellu te suprugu Fabriziju


Ne, nije mi ni najmanje žao što sam napustila show, moja mi je obitelj ipak na prvom mjestu, spremno nam je izjavila donedavno jedina zadarska natjecateljica popularnog reality showa Big Brother Martine Manojlović. Sada već dobrano poznata u Hrvatskoj, rodom s Haitija, Njujorčanka najvećim dijelom svog života, a Zadranka udajom, Martine je, kako to uglavnom običavaju popularni, na dogovoreni intervju zakazan u njenom baru “Štriga”, zakasnila preko tridesetak minuta. Ispričavajući se odmah s vrata, obrazlažući svoje kašnjenje neodgodivim prekooceanskim telefonskim razgovorom, udijelivši nam pritom i svoj razoružavajući osmijeh, zbog Martine smo u trenutku zaboravli i na kašnjenje i na sat i rokove u uredništvu.
– Što sam mogla, bilo mi je neugodno prekinuti jedan važan telefonski razgovor, nadam se da niste dugo čekali, objasnila nam je, naručivši u znak isprike turu pića na njen račun. Dok je onaj novinarski dio ekipe Zadarskog lista polako ispijao zasigurno jednu od najboljih kava u gradu, sada već kultnog kafića “Štriga” preko puta trgovačkog centra, Martine je, navikla na kamere, strpljivo pozirala ispred službenog fotografa Zadarskog lista. Dotjerana kao da ide u kakav glamurozni noćni provod, savršenog make upa i decentnog stylinga, jedna od, bez ikakve zadrške najpopularnijih sudionica aktualne sezone Big Brothera, svojom je pojavom jasno demonstrirala zašto je kamere tako vole, kako one fotografske, tako i one televizijske. Njena ljepota i neposrednost osvajaju, pa je stoga svojom odlukom o izlasku iz Big Brother kuće veoma ražalostila brojne fanove. No, istovremeno i jako obradovala svoje dvoje djece Isabellu i Marcella, koji su jedva dočekali mamin povratak. Ipak se dosadno družiti s mamom samo preko TV ekrana.
Iskustvo života
– Djeca su mi jako nedostajala te se stoga nisam ni najmanje dvoumila oko izlaska kada me je ekipa RTL-a obavijestila da me moja obitelj treba. Oni su mi ispred svega, stoga ne žalim zbog propuštene prilike osvajanja milijun i više kuna. Nije mi žao, obrazlaže Martine.
Sada ova 39-godišnja vizažistica događanja u Big Brother kući prati s druge strane ekrana, ne propuštajući ni jednu jedinu emisiju. S nestrpljenjem očekuje, kako nam je priznala, svaku novu epizodu showa, znatiželjna da vidi kako se njeni donedavni sustanari suočavaju sa svakodnevnim izazovima.
– Bilo je to odlično životno iskustvo, preporučila bih ga svima željnima izazova u životu. Prilika koju treba iskoristiti i koju sam ja iskoristila. To je prije svega dobra zabava te bih sigurno otišla opet, pogotovo ako bi se opet radilo o nekom tako egzotičnom mjestu kao što je Tajland. Još uvijek me prođe neki trzaj zadovoljstva kada se sjetim svih onih dogodovština koje sam prošla. Dovoljno mi je da se samo sjetim slonova, tih prekrasnih životinja koje sam do tada viđala jedino u zoološkim vrtovima, i za koje nisam mogla ni sanjati da ću ih jednog dana jahati, te lica puna potpore svoje dvije prijateljice Sandy i Lade kada su me ispraćale u Big Brother kuću, priča Martine.
No, show je za nju gotov, treba se vratiti vođenju “Štrige”, malog zadarskog kafića, koji je upravo zahvaljujući njenoj “ruci” u kratko vrijeme od otvaranja postao jedna od najdražih destinacija velikog broja urbanih Zadrana. Najveći broj njih zdušno ju je bodrio, na čemu im je ona, poručuje, jako zahvalna. Martine se, dakako, vratila i šminkanju, svojoj profesiji u kojoj je vrlo tražena, bilo za vjenčanja ili, pak, profesionalna šminkanja za razne časopise i slično. Iskustvo koje je stekla radeći dugi niz godina u New Yorku očito nije moglo proći nezapaženo.
Rođena za kamere
Martine je navikla na škljocanja kamere, bilo da se radi o njenim klijenticama koje uljepšava za razne fotosessione ili kada se radi o njoj samoj. Njenom su preseljenju u Zadar prethodila i dva izleta u estradne vode: snimanje dva CD-a, jednog na engleskom i jednog na francuskom jeziku. Sve je to napustila, zaljubivši se u Zadranina Fabrizia te preselivši se u Zadar. Karijeru je podredila djeci, no, navikla na životne izazove, odlučila se na neko vrijeme “preseliti” u daleki Tajland. I nije pogriješila, sve joj je ostalo i više no u lijepom sjećanju. Negativnih iskustava nije imala, svi su bili i više nego ljubazni prema njoj, a u lijepom su joj sjećanju ostali čak i oni dani kada nisu imali što jesti u Big Brother kući. Nisu joj smetale ni brojne kamere te se, iako svjesna da je non-stop snimaju, nakon nekog vremena u potpunosti prilagodila životu pod jakim reflektorima i ponašala kao da je u vlastitom domu.
– Svi smo mi na jednoj razini bili svjesni činjenice kako se nalazimo u TV showu, no na drugi način taj je osjećaj bio imaginaran. Kamere su bile na svakom koraku, no dodira s vanjskim svijetom nije bilo, kao što nije bilo ni sata, kalendara, pa je bilo teško pojmiti da se svaki naš korak prati tamo daleko u Hrvatskoj. Ja sam osobno pazila da zbog svoje djece budem pristojna, da im budem uzor, kao što sam i inače u životu. Nisam se ponašala ništa drugačije nego što bih to inače radila, no znala sam da me gledaju moji mališani, kao i brojni drugi mališani te da se zbog njih moram tu i tamo “ugristi” za jezik, priznaje Martine, te dodaje da je naravno pazila i na to da se presvlači pod ručnikom, da pod ručnikom brije noge te da se općenito ne izlaže objektivima kamera onda kada to ne bi bilo primjereno. Tako nekako su se ponašali i drugi stanari, svi su oni bili itekako svjesni gdje su.
– Nije to bilo ništa neočekivano, tako je to i u životu, svi mi imamo više lica, za svaku situaciju u životu. Tamo smo se našli u jednom novom prostoru, prinuđeni dijeliti svoj životni prostor s dojučerašnjim strancima, što je svakako rezultiralo time da nismo u potpunosti mogli biti svoji, zaključuje Martine.
No, otvorena osoba će uvijek naći nekog interesantnog u društvu pa je tako i naša Martine najviše zajedničkog pronašla u Elizabeti, Luciji, Orneli i Tomislavu, s kojima se najbolje slagala.
– Nadam se da ću ih opet vidjeti, ako nigdje drugdje, onda barem na finalnom showu, kada bismo se trebali ponovno svi skupa naći na RTL-u, nada se Martine.