Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Rodića Batur bacio na tur

Autor: Drago Bajković

02.11.2008. 23:00
Rodića Batur bacio na tur

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani su zgoditkom Marina Batura u 88. minuti uspjeli poravnati rezultat čime su stigli do vrijednog boda u dvoboju s Koprivničanima. Bila je to utakmica u kojoj je Zadar imao sijaset prigoda, ali je Silvio Rodić vratar Slaven Belupa činio čuda na svome golu. S druge strane Koprivničani su nakon niza pogrešaka u Zadrovoj obrani u 38. minuti zgoditkom Jajala došli do prednosti koju nisu ispuštali do pred sam kraj prvog poluvremena.
Ivica Datković, trener Zadra na teren je izveo momčad s dva napadača na što ga je zasigurno primorala situacija s nedovoljno oporavljenim Marinom Tomasovim koji nije bi spreman za 90. minuta. Također na raspolaganju nije imao niti Dragana Župana i Ninoslava Parmakovića koji su skupili po tri žuta kartona. Iako je postava Zadrana na prvi pogled djelovala ofenzivno i ovoga puta bilo je očigledno da je primarni zadatak obraniti svoj gol, pa iz brze tranzicije iz obrane u napad napraviti nešto više prema naprijed.
Prvu pravu prigodu na utakmici imali su Zadrani u 12. minuti. Nakon greške u gostujćoj obrani lopte se dočepao Terkeš i u padu uputio udarac prema vratima Rodića. Nažalost po Zadrane lopta je umjesto u mreži odsjela na vratnici gostujućeg gola. U 37. minuti velika pogreška Batkoskog, Kresinger se sjurio u kazneni prostor i oštro tukao, ali Vuković odlično brani. U nastavku akcije gosti dolaze do vodstva. Korner s lijeve strane izveo je Čaval, a pored statične obrane Zadrana Jajalo glavom zakucava loptu u mrežu nemoćnog Vukovića – 0:1.
U nastavku utakmice trener Datković pokušava nešto promijeniti u igri svoje momčadi, umjesto nevidljivog Mitrovića uvodi Tomasova. U 53. minuti velika prigoda za Zadrane. Tomasov je pretrčao 40-ak metara po lijevoj strani, kratko uposlio Terkeša koji produžuje do Ljubičića. Zadrov veznjak odlično je vidio Suraća koji ulazi u šesnaesterac i tuče oštro po podu, međutim Rodić je ponovno siguran.  U 88. minuti Zadrani su stigli do toliko iščekivanog izjednačenja. Slobodni udarac s 20 metara izborio je Ljubičić i kada su se svi nadali da će Tomasov biti taj koji će ga izvesti dogodilo se iznenađenje. Velemajstorski je tukao Batur i pogodio u same lijeve “rašlje” Rodićevih vratiju – 1:1. Batur je inače u 65. minuti zamijenio Milina koji se posve istrošio u brojnim zadacima koje mu je namijenio trener Datković.  Pokušali su Zadrani stihijski u posljednjim minutama stići i do pobjede, ali ipak nije bilo ni snage ni znanja da se osvoje tri boda.
 


 ZADAR – SLAVEN BELUPO 1:1


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 2.000. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) 5,5. Pomoćnici: Boško Vukušić (Zagreb) i Ivica Modrić (Zagreb). Strijelci: 0:1 Jajalo (38′), 1:1 Batur(88′) Žuti kartoni: Šiklić, Ljubičić, Bilaver, Tomasov, Vuković (Zadar), Kresinger (Slaven Belupo)
ZADAR: Vuković 6, Batkoski 6, Šiklić 6, Puljić 6, Bilaver 6 (od 82. Maruna -), Milin 6,5 (od 65. Batur 7), Ljubičić 6,5, Pletikosić 6, Surać 6,5, Mitrović 5,5 (od 46. Tomasov 6), Terkeš 6.
SLAVEN BELUPO: Rodić 7, Čaval 6,5(od 89. Lapić -), Kokalović 6, Rogulj 6, Poldrugač 6, Kresinger 6,5( od 90. Tepurić -), Posavec 6,5, Purić 6, Vručina 6,5, Jajalo 7, Gregurina 6(od 63. Šafarić 6).