Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mladi prepušteni sami sebi i kafićima

02.11.2010. 23:00
Mladi prepušteni sami sebi i kafićima


U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar jučer je održan sastanak članova Savjeta mladih Grada Zadra na kojem je bilo govora o programu i planu rada za narednu godinu koji su, trenutačno, u završnoj fazi popunjavanja.
Program je, kako je istaknuo predsjednik Savjeta Marin Batur, podijeljen po kvartalima, a bazira se na temelju interesnih sfera mladih koji su u članstvu Savjeta.
Inače, Savjet ima u planu organizirati tribinu naziva “Druga strana uspjeha” koja će se održati 30. studenog u Muzeju antičkog stakla.
– Ovom tribinom krećemo kako bi svratili pažnju na mnoge mlade ljude koji žive i rade u ovom gradu, a koji su uspješni na drukčiji način. Ne mislim na one koji su otpjevali u životu dvije pjesme pa su se proslavili, već na mlade koji su uspješni u sportu, poeziji, književnosti i ostalim područjima, pojašnjava Batur dodavši da se ovdje u prvom redu misli na mlade koji višegodišnje ulažu napore te kojima uspjeh nije došao preko noći.
– Zašto danas netko ne bi bio uspješan kao pjesnik, udičar ili pisac. Htjeli bi na ovaj način pokazati da se u životu može biti uspješan na mnogim drugim poljima. S ovim tribinama namjeravamo ići dalje ukoliko se pokaže interes javnosti, naglasio je Batur.
Na upit koje su mogućnosti zabave mladih u Zadru, Ivan Genda, član Savjeta, kazao je da su mladi danas prepušteni sami sebi i kafićima.
– Jedini oblik zabave mladih ljudi od 15 do 18 godina svodi se na to da se sami moraju organizirati, a na kraju priče mladi se sastaju na rivi i na još nekim lokacijama. Cijela situacija je ovakva jer u gradu ne postoji adekvatan prostor za njih. Pokušali smo doznati što je s Centrom za mlade te smo dobili informaciju da za njega nema sredstava. Tako je uvijek kada se krene s planovima za mlade – sve ostane na idejama, zaključuje Genda.