Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pivači KUD-a Cambi – predvodnici klapskog crossovera

02.11.2010. 23:00
Pivači KUD-a Cambi – predvodnici klapskog crossovera


Nakon razlaza formirana je nova postava, a rad nove postave donio nam je i oko 35 nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, od izvorne do popularne glazbe, kaže Lozančić
Koncert za ljubitelje klapske glazbe održat će se u četvrtak  11. studenog u klubu Arsenal, kada će pred Zadranima nastupiti Cambi. Pivači KUD-a Cambi osnovani su kao Klapa Cambi 1987. godine i od tada djeluju u sastavu KUD-a “Cambi” iz Kaštel Kambelovca. Pivači KUD-a Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjeli su ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja, svojevrsni crossover. Od jeseni 2007. klapa je osvježena novim pjevačima te spremno kreće u novi niz javnih nastupa, ponovnog dokazivanja i potvrđivanja svoje kvalitete i glazbenog izričaja. Za razliku od nastupa prije dvije godine nastupit će druga postava, a i repertoar će biti drukčiji, kazao nam je Hrvoje Lozančić, jedan od Pivača KUD-a Cambi.
– Prije dvije godine u Arsenalu je nastupila klapa Cambi Split, mi smo prvi put u Zadru od raskola. U međuvremenu napravili smo dosta toga i dobili brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, snimili smo dva albuma i na koncertu ćemo, uz ostali repertoar, izvesti i uspješnice ‘Ne more mi bit’, ‘Kriva karta’, ‘Dugo nije pala kiša’, ‘Nasukan’ te ‘Popucale rebatine’, kazao je Lozančić.
U posljednje vrijeme Cambi je dobio niz nagrada na festivalima koje su pohodili, a kako je istaknuo Lozančić, nagrade su dokaz uspješnog rada.
– Nakon razlaza formirana je nova postava, a rad nove postave donio nam je i oko 35 nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, od izvorne do popularne glazbe, kaže Lozančić.
Na koncertu u Zadru izvest će presjek pjesama s prethodnih albuma i dio pjesama s novih albuma, a novost je i pratnja instrumentalnog trija.
– Na nekim pjesmama prati nas ritam sekcija s akustičnom gitarom, klavirom i jazz bubnjarom sa šuškalicama, radimo na nekoj vrsti unpluggeda. Taj jazz trio koji nas prati određena je novost, međutim, koncert će sadržavati i tradicionalne a capela pjesme, ali i moderne, najavio je Lozančić.
Kako najavljuju organizatori – Cambi predvođeni sjajnim maestrom Rajmirom Kraljevićem – zavrjeđuju punu pažnju kao prvi pravi klapski crossover proizvod primjeren novom tisućljeću u koji, izlišno je i kazati, Cambi donosi i prtljagu najboljih iskustava klapske tradicije, ali i senzibilitet pop zvijezda svjesnih sadašnjeg i vremena i prostora.