Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Polaganje podzemnih telefonskih kabela

02.11.2010. 23:00
Polaganje podzemnih telefonskih kabela


Prema riječima ravnatelja Doma Grge Šoše, ispod zemlje se postavljaju kabeli za interne telefonske veze i za vatrodojave, odnosno SOS dojave između dviju zgrada ovoga Doma
Na prostoru između glavne zgrade Doma umirovljenika i njegove depandanse, koja se nalazi u dvorištu stambenih zgrada u Ulici Miroslava Krleže, radnici građevinske tvrtke Konektor već nekoliko dana izvode podzemne radove za potrebe Doma za starije i nemoćne. Prema riječima ravnatelja Doma Grge Šoše, ispod zemlje se postavljaju kabeli za interne telefonske veze i za vatrodojave, odnosno SOS dojave između dviju zgrada ovoga Doma.
Naime, u bivšoj depandansi, koja se tako po novome zakonu više ne zove, kako objašnjava ravnatelj, trenutačno živi 40 korisnika i oni će ubuduće imati kvalitetnije dojavne veze s glavnom zgradom. U tome dislociranom dijelu Doma stanuju dvije vrste korisnika, stariji građani koji smještaj koriste poput stana, plaćajući stanarinu i režije, a sami se hrane, te oni koji koriste sve usluge Doma. Njima je nedavno zbog poboljšanja uvjeta života uređen i restoran, ustvari dnevni boravak, koje koriste i za dnevne obroke. Sada im se tamo iz Doma donosi hrana, umjesto da sami tri puta dnevno odlaze u restoran Doma, kako je to bilo godinama. Bili su prisiljeni hodati po zimi, vrućini ili kiši do Doma, a odsad im je taj dio svakodnevice poboljšan. Grgo Šoša ističe da i trenutačni radovi idu tome cilju, da korisnicima toga odvojenog dijela Doma bude bolje.