Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ima li kraja agoniji Primorca i Velebita?

Autor: Z L

02.11.2012. 23:00
Ima li kraja agoniji Primorca i Velebita?

Foto: Mile MARIĆ



Izgledi Benkovčana za ostanak u ligi su vrlo mali, nešto malo veće su šanse Primorca, ali zanimljivost je: da se zbroji učinak obje momčadi to ne bi bilo dovoljno za hvatanje 14. Konavljanina koji ima 11 bodova


Velebit i Primorac samo niz pobjeda može pomaknuti s dna Treće lige. Hoće li se to i dogoditi ne znamo, ali možda ne bi bilo loše da u oba kluba počnu razmišljati o tome što će biti sljedeće sezone. Izgledi Benkovčana za ostanak u ligi su vrlo mali, nešto malo veće su šanse Primorca, ali zanimljivost je: da se zbroji učinak obje momčadi to ne bi bilo dovoljno za hvatanje 14. Konavljanina koji ima 11 bodova. Iz oba kluba u javnost i dalje šalju optimistične poruke, što je u redu i sportski, međutim, stvarnost je takva da je Velebit i dalje bez pobjede, da Primorac nije pobijedio još od 2. kola na gostovanju kod Hrvaca, a od brojki se ne može pobjeći. Velebit od ovog tjedna ima i novog trenera, već trećeg ove sezone. Nakon Josipa Lončara i Branimira Rašića na klupu je sjeo Nebojša Pešić. Hoće li to donijeti kakve pomake u benkovačkim redovima vidjet će se ove nedjelje na gostovanju kod 11-plasiranog Neretvanca. Primorac će se kod kuće protiv Jadrana iz Ploča pokušati pomaknuti iz gotovo bezizlazne situacije nakon niza jesenskih neuspjeha.
Raspored 12. kola (subota, 14 sati): Primorac – Jadran LP, Val – Zagora, Omiš – Konavljanin, Zmaj – Hrvace, Neretva – Kamen, Jadran (KS) – GOŠK, Zmaj (B) – Uskok, nedjelja, 14: Neretvanac – Velebit.
Prva ŽNL
Tek u osmom, odnosno, prošlom kolu momčad Polače doživjela je prvi poraz od Sabunjara u gostima, ali je i dalje na čelu ljestvice s dva boda prednosti ispred Hajduka. Hajduk je, također u gostima doslovno u zadnjim sekundama utakmice dao gol te su s jednim bodom ostali neporaženi u Sukošanu i vjerojatno vrlo zadovoljni. Posedarci su s “petardom” ispratili kući NOŠK, a Dragovoljac Velebita s “pola duzine” golova.
Ovog vikenda oba vodeća kluba su domaćini te je za očekivati da neće propustiti dobru priliku da ostvare nove pobjede. Tako će Polača ugostiti momčad Pakoštana koja predvodi kolonu klubova sa začelja, dok će Hajduk na svom terenu pokušati pobijediti efikasnu momčad Škabrnje, a to neće biti lako ostvariti. Preostala trojka koja slijedi vodeće, HV Posedarje, Dragovoljac i Zlatna luka ova će put biti na velikim iskušenjima. Naime, sva tri kluba gostuju, a kako su svi na svom terenu jaki tako će im biti teško ostvariti pozitivan rezultat. S pobjedom u gostima protiv Pakoštana u prošlom kolu momčad Raštana će oskoljena ugostiti Dragovoljac. NOŠK na svom terenu vjerojatno pobjedom želi izbrisati težak poraz u prošlom kolu, dok momčad Paga, također pobjedom želi nadoknaditi manjak bodova i nekoliko nesretnih poraza. U derbiju začelja Velebit iz Gračaca je papirnati favorit protiv Zrmanje.    
Raspored (subota u 14.30): NOŠK – Zlatna luka, Pag – HV Posedarje. Nedjelja (14.30): Velebit – Zrmanja, Raštane – Dragovoljac, Hajduk – Pakoštane, Polača – Škabrnja, Podgradina – Sabunjar.
Druga ŽNL
Unatoč neriješenom ishodu u prošlom kolu kod Dalmatinca momčad Gorice je i dalje lider prvenstva s bodom prednosti ispred Bibinja, a ujedno su ove dvije momčadi još uvijek jedine bez poraza. Najbliži ovom dvojcu su Croatia i Dalmatinac koji zaostaju za šest, odnosno sedam bodova.
U osmom kolu Gorica igra na svojoj Jamorini i to protiv Arbanasa. Sve drugo osim uvjerljive pobjede domaćih bilo bi veliko iznenađenje, no i iznenađenja su sastavni dio igre. Momčad Bibinja imat će teži zadatak jer im u goste dolazi poletna momčad Dalmatinca željna dokazivanja. Domaći je teren domaći, a i iskustvo je na strani bibinjskih nogometaša.
Vrčevo je na granici «rentabilnosti» s jednom pobjedom, dva remija i tri poraza i u takvom stanju će ugostiti Debeljak koji još gaji nade za viši plasman. Galovac i Zemunik su u prošlom kolu pretrpjeli poraze te će u međusobnom srazu nastojati popraviti dojam. Nova zora je posljednja na ljestvici bez bodova, a Croatia treća, no to neće smetati da u vječnom derbiju susjeda uživaju navijači obiju momčadi.
Raspored (subota 14.30): Bibinje – Dalmatinac, Galovac – Zemunik. Nedjelja (14.30): Gorica – Arbanasi, Vrčevo – Debeljak, Nova zora – Croatia.