Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na Poljudu ponoviti Maksimir

Autor: Drago Bajković

02.11.2012. 23:00
Na Poljudu ponoviti Maksimir

Foto: PIXELL



Ne živi se od Kupa. Mi smo i dalje posljednjeplasirana momčad Prve HNL i to je trenutačno realnost. Naravno, ne želimo tu ostati i zato ćemo dati sve od sebe da na Poljudu ostanemo neporaženi – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Na redu je dalmatinski derbi, ako ga tako možemo nazvati. Prvoligaš sa Stanova će danas na Poljud, na noge splitskom Hajduku gdje će u 14. kolu Prve HNL pokušati napraviti novo iznenađenje. Mogu li Zadrani reprizirati Maksimir gdje su u utorak na iznenađenje svih pobijedili i izbacili iz daljnjeg natjecanja lidera Dinama, veliko je pitanje. Nadajmo se da mogu pokazati barem jedan dio one hrabrosti i stabilnosti, jer bi se u tom slučaju pozitivan rezultat na Poljudu mogao pretvoriti u stvarnost. Zadru su bodovi nasušno potrebni, kup pobjeda na Maksimiru nije ništa promijenila po pitanju prvoligaške ljestvice. Fenjer je i dalje u rukama Zadrana.
– Odmah nakon pobjede na Maksimiru inzistirao sam da se Dinamo izbaci iz svih misli, a Hajduk postane prioritet – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg, Ferdo Milin.
Zaboravili Kup
– Ne živi se od Kupa. Mi smo i dalje posljednjeplasirana momčad Prve HNL i to je trenutačno realnost. Naravno, ne želimo tu ostati i zato ćemo dati sve od sebe da na Poljudu ostanemo neporaženi. Vjerujem da to možemo ostvariti.
Velika pobjeda na Maksimiru poticaj je koji u prvoligašu sa Stanova žele iskoristiti na Poljudu.
– Ova pobjeda protiv Dinama na njihovom travnjaku pokazala je da možemo puno. Da postoji i kvalitet i želja, samo je moramo iskazivati na svakoj utakmici. Kada se igra momčadski kao na Maksimiru, onda rezultat dođe kao logična posljedica. Valjda je i mojim igračima sada jasno da mogu napraviti čuda, samo u njih moraju vjerovati. I nije samo borbenost i htijenje važno, u puno slučajeva “glava” je ta koja odlučuje pobjednika.
Od pobjedničke taktike s Maksimira neće se odustati ni u gradu podno Marjana.
– Rekao sam i prije odlaska u Zagreb da idemo uigravati momčad za Hajduk. Ne želim otkrivati sve pojedinosti, ali taktika za Poljud je otprilike ista. Želim čvrsti bedem ispred svoga gola koji će izluđivati Splićane, ali isto tako želim da kad imamo loptu igramo. Želim određeni posjed lopte.
Zadarski motivi
Hajduk je osokoljen dvjema pobjedama protiv Splita i preko Zadra napadaju drugo mjesto na ljestvici.
– Vidljivo je da se Hajduk diže, da ulaze u formu. To me ne čudi jer znam kako radi Mišo Krstičević, koji me trenirao dok sam bio igrač Hajduka. Imaju puno kvalitetnih igrača poput Vukovića, Maloče, Andrijaševića, Caktaša… Činjenica je da su napunjeni samopouzdanjem, ali imamo ga i mi nakon pobjede na Maksimiru. Respektiramo Hajduk, ali ga se ni najmanje ne bojimo. Ako smo mogli pobijediti Dinamo na Maksimiru onda možemo ostvariti pozitivan rezultat na Poljudu. Želim da moji igrači istrče na Poljud svjesni te činjenice. Ne sumnjam da će dobiti veliki pljesak od Torcide. Neka im i to da dodatni motiv da se s Poljuda vrate neporaženi.
Milina bi bod na Poljudu zadovoljio.
– Naravno da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, međutim, na Poljudu nije nitko favorit osim Hajduka. S bodom bih bio zadovoljan, ali jednako važna mi je igra koju ćemo prezentirati – kazao je na kraju razgovora Milin.
Vjerojatni sastav: Ježina – Prahić, Jerbić, Šimurina – Sarić, Muić, Ćurjurić, Begonja, Vasilj – Mršić, Perica.


Jerbić: Možemo do boda na Poljudu




Jure Jerbić vjeruje da Zadar na Poljudu može ostati neporažen. Velika pobjeda na Maksimiru unijela je novi motiv i poticaj za mladu zadarsku momčad.
– Prije svega želimo na Poljudu ostati neporaženi. Ako ponovimo pristup koji smo imali na Maksimiru ne gine nam pozitivan rezultat u Splitu. Svjesni smo da smo i dalje posljednjeplasirana momčad prvenstva i da sve snage moramo usmjeriti da se od tamo izvučemo.
Jerbić smatra da njegova momčad može poentirati na Poljudu.
– Nećemo jurnuti prema njihovim vratima, čekat ćemo svoje prilike iz kontri i vjerujem da možemo postići barem jedan zgoditak. Atmosfera je odlična, sve je živnulo na treningu nakon pobjede nad Dinamom i nadam se da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način u Splitu – kazao je optmistični Jerbić.


Krstičević: Zadar nam je puno puta zadao teške udarce


Mišo Krstičević, trener Hajduka, protiv Zadra očekuje tešku utakmicu.
– Zadar je momčad koja je uvijek spremna zabiti golove, ali ih i prima. U zadnje vrijeme su se okrenuli mladosti i pitanje je u kakvom će sastavu istrčati. U svakom slučaju nisu momčad za podcijeniti ni na kojoj razini. Zadar nam je puno puta znao zadati teške udarce u Splitu. Nogomet ne bi bio zanimljiv da uvijek pobjeđuje bolji, Zadar je to pokazao protiv Dinama i na tome im čestitam – prisjetio se Krstičević.
Za Hajduk neće moći nastupiti Jozinović i Stojanović, dok bi svi ostali trebali biti na raspolaganju Krstičeviću uključujući i Avdiju Vršajevića koji u zadnjoj utakmici protiv Splita nije zaigrao da se ne bi pogoršalo stanje s ozljedom.