Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ponovno podnesen zahtjev za osnivanje Županijske lučke uprave

Autor: Ante Vidović

02.11.2012. 23:00
Ponovno podnesen zahtjev za osnivanje Županijske lučke uprave

Foto: Marin GOSPIĆ



Na sjednici je drugi put usvojen zaključak o podnošenju zahtjeva Županijskoj skupštini Zadarske županije o osnivanju Županijske lučke uprave koji je prvi put usvojen lani u ožujku. Ponovno usvajanje bilo je potrebno zbog unosa izmjena na zahjev Ministarstvo mora
Vijećnici Grada Paga jučer su na sjednici Gradskog vijeća bez uvida u financijske izvještaje usvojili polugodišnja izvješća o radu tvrtki u vlasništvu ili suvlasništvu Grada. Radi se o izvješćima Komunalnog društva Pag, Dječjeg vrtića Paški mališani, Centra za kulturu i informacije te Gradske knjižnice Pag.
Šturi financijski podaci jedino su priloženi u sklopu izvješća tvrtke Pag II iz kojih je vidljivo da je ovo društvo poslovalo s gubitkom od 107 tisuća kuna koji je napravljen od siječnja do lipnja ove godine.
– Ni ovog puta nismo dobili financijske izvještaje, iako u materijalima stoji da su oni dio izvješća, upozorio je na manjkavosti Željko Maržić, ali nije dobio odgovor na svoju primjedbu.
Na sjednici je drugi put usvojen zaključak o podnošenju zahtjeva Županijskoj skupštini Zadarske županije o osnivanju županijske lučke uprave koji je prvi put usvojen lani u ožujku. Ponovno usvajanje bilo je potrebno zbog unosa izmjena na zahjev Ministarstvo mora. Nakon unošenja izmjena Pažani sugeriraju da Zadarska županija predloži predsjednika peteročlanog upravnog vijeća, a Grad Pag dva člana. Josipa Tičića (SDP) zanimalo je zašto je proteklo toliko vremena od donošenja novog zaključka.
– Ministarstvo je Zadarskoj županiji mišljenje poslalo lani u srpnju, a nama ga je Zadarska županija dostavila 30. kolovoza ove godine, obrazložila je pročelnica Sanja Bukša Kustić.
Paški vijećnici jučer su, također donijeli odluku o korištenju sredstava iz ustupljenog dijela poreza na dohodak deponiranih pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak za realiziranje projekta rekonstrukcije i obnove mosta u gradu Pagu. Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna.