Sjećanje na sve žrtve totalitarnih režima

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Izaslanstvo Grada Benkovca

 Zadarska županija prisjeća se onih kojih više nema. U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana svi predstavnici lokalne vlasti u šest gradova i 28 općina, brojnih udruga i političkih stanaka te vojske i policije obišli su groblja te položili vijence i zapalili svijeće.

- Izaslanstvo HDZ-a Privlake položilo je vijence i zapalilo svijeće podno Središnjeg križa za sve preminule mještane. Na dostojanstven način to isto smo učinili i kod spomen-ploče podignute za sve žrtve totalitarnih režima, poglavito za žrtve komunističkog režima, rekao je predsjednik stranke Bore Glavan.  

Jučer na Dušni ili Mrtvi dan izaslanstvo Grada Benkovca predvođeno gradonačelnikom Brankom Kutijom i predsjednicom Gradskog vijeća Majom Brkljačom, položilo je vijence i zapalilo svijeće podno središnjeg križa na Gradskom groblju.

- Počast svim stradalima u Domovinskom ratu odali su i predstavnici vojske, policije, braniteljskih udruga te kulturnih i društvenih institucija Grada Benkovca. Molitvu odrješenja predvodio je don Elvis Knežević, priopćila je Stela Filipi, glasnogovornica Grada Benkovca.

I predstavnici Grada Biograda na Moru predvođeni gradonačelnikom Ivanom Knezom, udruge i političke stranake, u spomen na sve poginule za domovinu, položili su vijence i upalili svijeće pred središnjim križem na Gradskom groblju Biograd. Službu riječi predvodio je župnik don Ivica Mustać.

Već tradicionalno i za Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih, koji je posvećen molitvi i sjećanju na pokojne, groblja su posjećivali brojni građani. Održane su i svete mise i odrješenje za mrtve te odrješenje za sve hrvatske branitelje i poginule u Domovinskom ratu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno