Okruženi smo mnoštvom aromatičnog i začinskog bilja poput desetaka vrsta planike, mirte, bušnice, badljače, vriska, smilja, smriča, drvenaste mlječike, dubrovačkih začina…, istaknuo je profesor Ante Kolega-Bage šećući Parkom prirode „Telašćica”. Uzevši plod smrdele, profesor Kolega je nadodao, kako je šteta što su otočani zaboravili da ta mala bobica sadrži šezdeset posto korisna ulja.
Profesor Kolega se prisjetio grma smrdele koji se koristio za bojenje mreža. Inače, plod smrdele dodavao se ishrani svinja u zadnjih mjesec dana s namjerom da se poboljša okus i boja pršuta.
najnovije
najčitanije
Zadar
deset dana uživanja
[FOTO] Otvoreno sedmo proljetno izdanje Zadar Street Food Festivala
Hrvatska
ŠEF SDP-A
Grbin o Plenkoviću: Frajer si je osigurao zlatni padobran. Reći će pa-pa Hrvatskoj i otići u Bruxelles
Zadar
prilagodba uvjetima
ANKETA Guma glavu čuva: ‘Važnije imati zimske gume nego dobre cipele’
Ostali sportovi
EP u gimnastici
Filip Ude osvojio peto mjesto u finalu konja s hvataljkama na EP-u u Riminiju
Gastro
SLASNA HRSKAVOST
Pretvorite baguette u caprese pizzu za savršen obrok u talijanskim bojama
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Crna Kronika
PU ZADARSKA
VOZAČ JE UHIĆEN Na Bilom Brigu mrtav pijan skrivio prometnu nesreću pa pobjegao, uhvaćen je
Zadar
legendarni veslač