Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Petra Hrašćanec nominirana za izvođačicu godine

02.11.2013. 23:00
Petra Hrašćanec nominirana za izvođačicu godine


Za Izvođača godine nominirani su Livio Badurina, Goran Bogdan, Ivan Magud, Goran Marković i Vili Matula, dok su Jadranka Đokić, Petra Hrašćanec, Ksenija Marinković, Roberta Milevoj i Nina Violić nominirane za Izvođačicu godine


Internetski portal Teatar.hr objavio je jučer nominacije za jedine domaće nagrade u izvedbenim umjetnostima o kojima odlučuje isključivo publika, a svoj glas za favorite u deset kategorija gledatelji mogu elektronski dati do 19. studenoga.
Za Predstavu godine – najbolju predstavu po izboru publike bez obzira na žanr, format ili ciljanu publiku – nominirani su “Galeb” u produkciji ZKM-a, redatelja Bobe Jelčića, “Michelangelo” u produkciji HNK Zagreb, Mittelfesta i Pandur Theatersa, redatelja Tomaža Pandura, “Rekvijem za organe” u produkciji “Hotela Bulić”, redateljice Senke Bulić, “Tartuffe” u produkciji ZKM-a, redatelja Jerneja Lorencija te “Timon Atenjanin” u produkciji “Splitskog ljeta”, redatelja Georgija Para.
Izvođači godine
Za Izvođača godine nominirani su Livio Badurina, Goran Bogdan, Ivan Magud, Goran Marković i Vili Matula, dok su Jadranka Đokić, Petra Hrašćanec, Ksenija Marinković, Roberta Milevoj i Nina Violić nominirane za Izvođačicu godine.
Za Redatelja/koreografa godine nominirani su Saša Božić, Matija Ferlin, Bobo Jelčić, Jernej Lorenci i Olja Lozica. Za Osobu godine nominirani su Vanja Cuculić, Zrinka Cvitešić, Bobo Jelčić, Vitomira Lončar i Dubravka Vrgoč.
Petra Hrašćanec zadarska je plesačica koja je nakon početnog školovanja u Zadru kroz Zadarski plesni ansambl otišla u Zagreb, a potom i na plesnu akademiju u Salzburgu. Suosnivač je i umjetničke organizacije dance_lab collective.
Gledatelji će moći glasovati i za Najprecjenjeniju produkciju godine – nagradu koja se dodjeljuje predstavama čiji je doživljaj, po sudu publike, u golemom nesrazmjeru s njezinom medijskom i kritičkom recepcijom. Nominirane su “Aida” riječkog HNK, “Fine mrtve djevojke” GDK Gavella, “Michelangelo” u produkciji zagrebačkog HNK, Mittelfesta i Pandur Theatersa, “Otac hrabrost” u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara te “Ukleti Holandez” u produkciji Splitskog ljeta i HRT-a.
Skandal godine
Za Skandal godine konkuriraju osobe i događaji koji su na negativan način obilježili domaće izvedbene umjetnosti i sustav njihova funkcioniranja. Zbog iznimno velikog nesrazmjera pristiglih glasova u odnosu na druge prijedloge u konkurenciji su samo tri nominacije – (ne)izbor intendanta HNK Zagreb, procedura donošenja izmjena i dopuna Zakona o kazalištima (ZOK) i zabrana plakata za predstavu “Fine mrtve djevojke”.
Nominacije su objavljene jučer točno u podne, a publika za nominirane može glasati do 19. studenog, također do 12 sati, na adresi – nagrada.teatar.hr. Imena dobitnika bit će objavljena na ceremoniji dodjele, koja će se održati 20. studenoga u Velikom pogonu Tvornice Kulture, a voditelji su Nina Violić i Miran Kurspahić.