ODBOJKA Nasukani Brod

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Kod 16:18 u trećem setu Zadranima je sigurno prošao kroz glavu scenarij iz prva dva kola u kojima su kod kuće protiv Centurion i Šibenika vodili 2:0, a na kraju su ti mečevi otišli u peti set. Znao je to i Marin Masnić, trener, pa je loš ritam svoje momčadi pokušao razbiti minutom odmora. Ipak, ovaj put sve je bilo gotovo za nešto manje od sat vremena. Zadar je s četiri poena u nizu na servisu Marija Grubišića od 21:21 došao do 25:21 u trećem setu i tako završio posao.

- Treći set nam je bio problem i prošle sezone. Ovaj put smo se izvukli. Jesmo iskusni, ali nismo baš toliko stara momčad da bi nam u trećem setu svaki put trebalo ponestati goriva - rekao je nakon utakmice Antonio Surać, kapetan domaćih koji je preuzeo odgovornost u trenucima kada se odlučivao treći set, a pokazalo se i cijeli meč.

Kroz prva dva seta gosti se praktično nisu sastavili sa loptom. Zadar se postavio kao izrazito dominantan protivnik i lako došao do 2:0. Masnić je većinu vremena u tom periodu na parketu imaju nominalno najjaču postavu: Viduka, Vabec, Čavrag, Surać, Grubišić i Žorić na liberu. Ti su igrači i počeli treći set u kojem je Zadar vodio sve do 14:14. No, Centurion i Šibenik se nisu ponovili i Zadar je prvi put ove sezone u jednoj utakmici osvojio sva tri boda.

ZADAR - BROD 3:0

(25:9, 25:10, 25:21)

ZADAR - Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Brlas i Stipaničev (Rijeka).

ZADAR: Lučić, Viduka, Vabec, Čavrag, Surać, Mišlov, Belić, Kokić, Grubišić, Čubrilo, Kvartuč, Žorić. Trener: Marin Masnić.

BROD: Sabo, Džeba, Gelo, Kovačević, Aladrović, Martinović, Garić, Baltić, Popović, Budim. Trener: Zoran Bilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno