SUDJELUJTE U ANKETI Što biste vi poboljšali u kulturnom životu Zadra?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Vječno pitanje kakva je zapravo kulturna slika grada Zadra i ima li u Zadru dovoljno kulture, konačno bi moglo dobiti svoj odgovor.

Mladi znanstvenici Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, dr.sc. Krešimir Krolo, dr.sc. Sven Marcelić i dr.sc. Željka Tonković odlučili su provesti istraživanje o kulturnim potrebama u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji.

Na taj način i sami građani konačno mogu konkretno djelovati u stvaranju buduće kulturne strategije na način da konačno imaju priliku jasno pokazati koje su to njihove potrebe u kulturi i što sada nedostaje.

"Kad kažemo kultura ne mislimo samo na muzeje i institucije, nego i sve ono što čini kulturni život grada dinamičnim: noćne izlaske, zabavu, slobodno vrijeme.

 Da ovo ne bi bilo samo još jedno 'dosadno' istraživanje o navikama i potrebama nekog dijela stanovništva, kakve često susrećemo u medijima, treba istaknuti kako su i sami istraživači i istraživačice dio grada kojeg istražuju i svaki se dan susreću s lokalnom situacijom u kulturi.

Kako je Zadar grad u kojem živi 75 tisuća ljudi, postavlja se pitanje jesu li oni zadovoljni gradom u kojem žive i nudi li im Zadar dovoljno. Svjedočimo tome kako kultura dobiva sve veće značenje u Dalmaciji kao dijelu globalnog svijeta: povećava se broj festivala, razvija kulturni turizam i sve je više sadržaja, a možda čak i jedan od dalmatinskih gradova postane europska prijestolnica kulture u 2020. godini.

Cilj je ovog istraživanja saznati smatraju li građani da je Zadar grad pizza-cuta ili pak da je riječ o gradu s bogatim kulturnim životom? Ili možda oboje? I što je najvažnije, zanima nas što VI smatrate da bi trebalo poboljšati i unaprijediti po tom pitanju", pojasnili su mladi znanstvenici.

Ovo istraživanje za ciljanu skupinu nema samo Zadrane, nego i sve stanovnike Zadarske županije kojima je Zadar važan dio kulturnog i društvenog života.

Za ispuniti cijelu anketu treba izdvojiti otprilike 20-25 minuta. Kako su pojasnili, razlozi za takvu dužinu nalaze se u želji da temu maksimalno iscrpe i javnosti ponude što preciznije podatke.

Odgovore na sva ta pitanja možete dati u anketi koja se nalazi na stranici: http://cultzd.questionpro.com

Inače, ukoliko ispunite anketu do kraja, vrijeme koje ste potrošili neće biti uzaludno jer vas očekuju nagrade pokrovitelja i partnera istraživanja (Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Muzej antičkog stakla, klub Arsenal i Maraschino bar).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno