ZELENI TELEFON Svaki dan u bokanjačkoj šumi niču hrpe otpada

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Kao članica Mreže zelenih telefona udruga Eko Zadar nastavlja provoditi projekt Zeleni telefon koji je servis građanima u rješavanju ekoloških problema s kojima se susreću u svojoj zajednici. Zeleni telefon zvoni uvijek i građani se javljaju s raznim primjedbama, no najčešće su one vezane uz onečišćenje okoliša, govori Linda Šušteršić, tajnica Eko Zadra i voditeljica projekta Zeleni telefon.

- Po tko zna koji put dobili smo prijavu s Novog Bokanjca. Gospođa koja svaki dan šeta svojim psom šumom na Novom Bokanjcu ogorčena je velikim hrpama otpada koji tamo niču svaki dan. Građani su jednostavno iznervirani ovakvim neodgovornim ponašanjem pojedinaca, pogotovo što tu šumu, u sklopu kampanje Zelena čistka, volonteri svake godine očiste, govori Šušteršić ističući kako se Zelena čistka provodi već tri godine za redom.

Šumom na Novom Bokanjcu ne može se proći od ostavljenih frižidera i madraca, a posebno je neshvatljivo što se i dalje na divlje deponije dovozi građevinski otpad, ako se zna da se takav otpad bez problema, i to besplatno, može odvesti na odlagalište otpada u Diklu, kojeg zadarska Čistoća kvalitetno obradi.

Kako je udruga Eko Zadar prije 15 godina osnovana s ciljem promicanja ekološke poljoprivrede, tako često na Zelenom telefonu dobivaju upite oko sadnica i ekološkom uzgoju.

Nedavno se, govori Šušteršić, javio čovjek kojem su u potrazi za smiljem na Dugom otoku, opustošili cijelu parcelu.

Zeleni telefon do prije mjesec dana često je zvonio zbog smrada na Smiljevcu, no takvih poziva više nema, jer se problem na pročišćivaču, barem za sad, izgleda ipak riješio.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno