Lucija Došlić na optuženičkoj klupi zbog pokušaja ubojstva supruga

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Rasprava je odgođena za početak iduće godine

Lucija Došlić (64) sjela je jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru zbog optužbi da je 1. srpnja 2013. godine pokušala ubiti šest godina starijeg supruga Alojza u njihovoj obiteljskoj kući u Bibinjama. Prije nego joj je pročitana optužnica njezina je odvjetnica Sanja Kelava, iz zagrebačkog odvjetničkog ureda Župić i partneri, zatražila izuzeće javnosti zbog zaštite obiteljskog života 64-godišnjakinje. Tom se prijedlogu usprotivio odvjetnik Dan Marinović kojeg je za svoju obranu, ali i pokretanje kaznenog progona, angažirao oštećeni Alojz Došlić nakon što je Državno odvjetništvo procijenilo kako je riječ o nužnoj samoobrani u kojoj nije bilo prekoračenja i obustavilo kazneni progon.

Nakon kraće stanke sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Marijan Bitanga odbacilo je prijedlog za izuzećem javnosti kao neosnovan.

- To bi značilo da se niti jedno ovakvo ili slično kazneno djelo ne bi moglo voditi u nazočnosti predstavnika medija što nije osnovano, niti zakon to predviđa. Tim više što se ne radi o malodobnom počinitelju kaznenog djela, rekao je sudac Bitanga te raspravu odgodio za početak iduće godine.

Lucija Došlić je supruga Alojza tog 1. srpnja 2013. godine oko 22 sata probola nožem nakon žestoke svađe u obiteljskoj kući u Bibinjama gdje je bračni par doselio iz okolice Nove Gradiške po odlasku u mirovinu. Alojz je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u OB Zadar gdje mu je pružena adekvatna pomoć, a Lucija u prostorije PU zadarske na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je tvrdila da se zapravo branila od suprugova nasrtaja. Kazala je kako je za nožem posegnula nakon što ju je on zgrabio za vrat i počeo gušiti, što je kao vjerodostojan iskaz prihvatilo i Državno odvjetništvo te je žena puštena na slobodu. No njezin se suprug nije mirio s tim pa je angažirao odvjetnika i preuzeo kazneni progon.

Bračni par Došlić nikada ranije nije imao problema sa zakonom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno