Općina ulagala u infrastrukturu, a država će pokupiti lovu?!

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
DUUDI objavio javni natječaj za prodaju 57 građevinskih parcela u stambenoj zoni Poličnik

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u jučerašnjem broju Zadarskog lista drugi put je objavio javni natječaj za prodaju 57 građevinskih parcela u stambenoj zoni Poličnik, uz sjeveroistočnu stranu Poduzetničke zone Grabi, na pola puta od početka asfaltne Stare ceste i nogometnog igrališta NK Dragovoljac prema centru ovog općinskog središta.

Riječ je o pet hektara zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno 51 parceli površine od 600 do 650 metara četvornih za stambene jedinice i šest parcela za stambene zgrade od 1.200 do 1.260 metara četvornih.

- Na prvom natječaju su bile tek dvije ponude, ne vjerujem da će ih ovaj put biti puno više, skeptičan je Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik.

Početna cijena zemljišta za stambene jedinice je 20 eura po kvadratu, odnosno od 12 do 13 tisuća eura po parceli, te 25 eura za stambene zgrade, odnosno od 30 do 32 tisuće eura.

- Prvi je apsurd početna cijena od 20 i 25 eura po metru četvornom za zemljište koju su odredili. Drugo, komunalnu infrastrukturu u visini od 10 do 15 milijuna kuna trebala bi riješiti jedinica lokalne samouprave iako će novac od prodaje zemljišta država staviti u svoju kasu, kazao je Lončar kometirajući cijenu kao visoku.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno