Ramić i Zubčić zaključuju da je bivši direktor nezakonito poslovao

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
dokoza
Velimir BRKIĆ
Višeslav Dokoza - Siguran sam u uspjeh

Općina Starigrad i komunalna tvrtka "Argyruntum" d.o.o. u stopostotnom vlasništvu Općine dobili su spor protiv bivšeg direktora komunalne tvrtke "Argyruntum" d.o.o., Višeslava Dokoze. Želimo izvijestiti žitelje Općine Starigrad, Zadarske županije i šire, koji su proteklo vrijeme imali prilike čitati i slušati u medijima raznorazne plasirane dezinformacije o završetku ovog sudskog spora, stoji u priopćenju za javnost koje potpisuju direktor komunalnog poduzeća Mario Zubčić i načelnik Općine Starigrad Krste Ramić, koji nadalje navode da je Županijski sud u Zadru, kao drugostupanjski sud, 9. listopada 2015. godine u ponovljenom postupku donio presudu kojom je odbacio zahtjeve Višeslava Dokoze za povratkak na staro radno mjesto direktora komunalne tvrtke radi nezakonitog otkaza i isplate naknade plaća za razdoblje od 15. siječnja 2009. godine do 31. siječnja 2015. godine u visini 747.125,29 kuna s pripadajućim zateznim kamatama i sudskim troškovima.

Dokoza: Tražit ću reviziju na Vrhovnom sudu

- Time je još jednom pravomoćnom sudskom presudom potvrđena ispravnost odluke Općine Starigrad i tvrtke "Argyruntum" d.o.o. o davanju izvanrednog otkaza bivšem direktoru radi nesavjesnog poslovanja, zaključuju Ramić i Zubčić.

- Nisam dobio presudu, pa ne znam ni kako ona glasi. Ukoliko je donesena protiv mene, odmah po primitku zatražit ću novu reviziju na Vrhovnom sudu RH, kao što sam to učinio i ranije. Štoviše, siguran sam u ponovni uspjeh, rekao je Višeslav Dokoza i podsjetio na prvotnu odluku Vrhovnog suda u njegovu korist.

- Ne samo da je donesena nepobitna odluka da je moj otkaz nezakonit, već je doneseno i rješenje prema kojem ni moj radni odnos nikada nije prestao. To stoga što sam ja izabran za direktora na javnom natječaju i to na neodređeno radno vrijeme. Vrhovni je sud na ponovno odlučivanje Općinskom sudu kao sudu prvog stupnja vratio samo onaj dio koji se odnosio na visinu mojih prava - iznos neisplaćenih plaća uvećanih za zatezne kamate koje mi je komunalno poduzeće po toj presudi dužno isplatiti. Povratak na radno mjesto je također neupitan, tvrdi Dokoza te dodaje kako bi drugačija odluka Županijskog suda kao suda drugog stupnja bila u suprotnosti s odlukom Vrhovnog suda. Dokoza pojašnjava i kako je nakon njegova otkaza novoizabranom direktoru odmah povećana plaća s 4,900 kuna koliko je on primao, na osam tisuća kuna, te da je novi direktor izabran na određeno vrijeme. Stoga naglašava kako se naknadna odluka o reizbornosti direktorske funkcije ne može retroaktivno primjenjivati u njegovu slučaju, a upravo to da pretpostavlja kako je učinilo vijeće drugostupanjskog, Županijskog suda u Zadru.

- Općinski sud je u prvom postupku donio presudu u moju korist, no Županijski ga je i tada vratio na ponovno odlučivanje i zatražio da se uzme u obzir odluka donesena na općinskoj Skupštini, a za koju je kasnije Vrhovni sud kazao kako je krivotvorina. Pretpostavljam da je ponovno učinjena slična stvar, zaključuje Dokoza dodajući kako bi takva odluka ujedno značila i nepoštivanje pravomoćne odluke Vrhovnog suda kao najviše pravne istance kojoj se prethodno obratio. Podsjeća i kako je upravo ta odluka Vrhovnog suda bila temelj za podizanje optužnice po službenoj dužnosti protiv starigradskog načelnika Krste Ramića, Tomislava Ramića i Šime Bucića koje se tereti za krivotvorenje, odnosno potpisivanje i ovjeravanje isprava vezanih uz njegov otkaz.

Lažni iskazi

Tu optužnicu je, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo Općinskom sudu početkom srpnja ove godine. Krsti Ramiću se na teret stavlja da je 10. svibnja 2010. godine u parničnom postupku tužitelja Višeslava Dokoze koji je tužio općinu Starigrad i komunalnu tvrtku Argyruntum d.o.o. zbog otkaza na mjestu direktora te tvrtke, neistinito iskazao da je Milorad Jović kao sindikalni povjerenik i ujedno član predsjedništva HDZ-a bio nazočan sjednici HDZ-a koja je održana 18. prosinca 2008. godine, tj. istoga dana prije sjednice Općinskog vijeća na kojoj je donesena odluka o izvanrednom otkazu, te da je glasovao o otkazu Višeslavu Dokozi. Pritom se Ramića tereti i da je znao kako sjednica predsjedništva Općinskog odobora HDZ-a Starigrad toga dana nije uopće održana, te da je to učinio s ciljem kako bi opravdao osnovanost izvanrednog ugovora o radu.

Tomislav Ramić, rizničar općinskog HDZ-a i predsjednik temeljnog ogranka Starigrad/Paklenica, optužen je da je svojim potpisom ovjerio ispravu u kojoj su unijeti neistiniti podaci i dao lažni iskaz, a Šime Bucić, potpredsjednik općinskog HDZ-a i predsjednik temeljnog ogranka Seline, da je potpisom ovjerio neistinitu ispravu. Suđenje u ovom slučaju očekuje se uskoro.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno