Stipendije za redovite studente iz općine Pašman

Slika korisnika admin
Stipendisti u društvu s načelnikom Magićem

Jedanaestu godinu zaredom, Općina Pašman stipendirat će redovite studente s prebivalištem na području općine. Nakon provedenog natječaja raspisanog početkom rujna i pregleda pristiglih prijava, općinski načelnik Andro Magić potpisao je ugovore sa 14 novih i 17 starih stipendista.

- Općina kontinuirano stipendira svoje studente vodeći i na taj način računa o mladima koji studiraju na sveučiliština diljem Hrvatske. Za stipendije, u visini od 500 kuna mjesečno, u proračunu smo osigurali 186.000 kuna i, unatoč recesijskim vremenima, ta stavka nikad nije bila upitna, izjavio je općinski načelnik Andro Magić prilikom potpisivanja  ugovora, poželjevši studentima uspjeh u novoj akademskoj godini.

Pojačana briga vodi se i o učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji samohranih roditelja ili bez roditelja, s mjestom prebivališta na području Općine Pašman. Ove godine sufinancirana je nabava školskog pribora (torbe, pernice, bilježnice....) za sedmero učenika u iznosu do 700 kuna, za što je iz proračuna izdvojeno 4.900 kuna.

Novi stipendisti Općine Pašman su Diana Jureško, Tina Jureško, Marija Kovačić, Mihaela Benčić, Iva Jureško, Monika Bačinić, Damjan Kovačić, Antonela Šokota, Ana-Maria Bačinić, Andrija Tacović, Anđela Jureško, Matea Kučina, Diana Mađerić i Kristijan Benčić. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno