Lasselsberger-Knauf očekuje promet od 20 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U Polači počinje proizvodnja suhe žbuke
Sukladno planu i dinamici osvajanja tržišta, pretežito područja Dalmacije, u polačkoj tvornici je na proljeće u planu uvođenje dvosmjenskog rada
Velimir BRKIĆ
Posljednje uređivanje i asfaltiranje uokolo polačke tvornice

Tvornica suhe žbuke Lasselsberger-Knauf u Polači nakon dva i pol mjeseca od početka montiranja opreme započela je s probnom proizvodnjom. Rušenje stare tvornice vapna i građevinski radovi na administrativnoj granici Polače i Benkovca, odnosno Polače i Zapužana, započeli su na proljeće.

U tijeku je završno uređenje i asfaltiranje uokolo tvornice te prikupljanje dokumentacije potrebne za tehnički pregled, kazao je Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o.

Puštanju tvornice u probni rad nazočili su i suvlasnici Josef Lasselsberger i Beatrice Knauf koji u partnerskom odnosu imaju tvornice u Đurđevcu u Koprivničko-križevačkoj županiji te u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Češkoj.

Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, obznanio je Pecak te nastavlja:

Našim partnerima nudimo gotove, tvornički pripremljene građevinske materijale iz sustava žbuka, mortova, estriha i ljepila najveće kvalitete s određenim sistemima i pratećom uslugom, objašnjava.

Poduzeće Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca je kći Lasselsberger i Knauf koncerna koji na tržištu proizvoda i sirovina raspolažu iskustvom primjene istih već više desetaka godina.

Lasselsberger-Knauf se osim velikog pogona u Đurđevcu za gradnju nove, sestrinske tvornice s modernom tehnologijom u Polači odlučio zbog dostupnosti sirovine i razvojnog potencijala, ističe Pecak.

Pritom se zahvalio tvrtki Petrim d.o.o. Kakma, izvođaču radova, te podizvođačima, tvrtkama Tim d.o.o.. Nadin i El tim d.o.o. Zadar koji su usprkos ekstremnih ljetnih vrućina i rujanske poplave sve radove izveli u zadanom roku. Najmoderniju opremu su montirali Austrijanci.

Od prvog dana, od prošlogodišnje najave do završetka realizacije projekta imamo jako dobru suradnju s lokalnim samoupravama i institucijama u Polači, Benkovcu i Zadarskoj županiji, naglasio je Pecak, dobitnik nekoliko Zlatnih kuna Hrvatske gospodarske komore te posebne Plakete za osobni doprinos u razvoju gospodarstva Koprivničko- križevačke županije.

Sukladno planu i dinamici osvajanja tržišta, pretežito područja Dalmacije, u polačkoj tvornici je na proljeće u planu uvođenje dvosmjenskog rada.

Već smo od 1. lipnja zaposlili osam djelatnika starosne dobi od 20 do 25 godina. Sedam djelatnika je bilo na školovanju u našem pogonu u Đurđevcu, među njima i elaborantica Anđela Matešić iz Raštana i vođa smjene Ivan Vrcić iz Budaka, rekao je Pecak dodavši kako će se uvođenjem druge smjene na proljeće otvoriti još šest radnih mjesta.

Ante Medun iz Kruševa je komercijalno-tehnički savjetnik, dok je Berislav Horvat voditelj pogona u Đurđevcu i Polači.

Uvođenjem druge smjene godišnje ćemo proizvoditi od 20 do 25 tisuća tona gotovih, vrhunskih vapneno-cementnih i gipsanih strojnih i ručnih žbuka, ljepila za pločice, toplinske fasadne sustave, sistemskog ljepila, naglašava Pecak te nastavlja:

Tijekom iduće godine planiramo ukupni promet oko 20 milijuna kuna, najavio je Pecak.

Sirovine potrebne za proizvodnju tvornice u Polači su proizvedene u Hrvatskoj, odnosno u Dalmaciji.

Cement je iz tvornice Cemex iz Kaštel Sućurca, bivša Dalmacijacement, vapno iz GIRK Kalun kod Drniša, a gips iz sestrinske tvrke Knauf u Kninu. Kamen je ovdje u tvrtki Mineral IGM, nabraja Pecak, predsjednik Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata HGK Županijske komore Koprivnica te gradski vijećnik u Svetom Ivanu Zelini.

S obzirom da je nova tvornica podignuta na prostru u vlasništvu koncerna Strabag, između tvrtki Mineral IGM d.o.o. i Lasselsberger- Knauf je postignut sporazum o međusobnim pravima i obvezama.

Ugovor je potpisan na vremenski rok od 25 godina, otkrila je Marina Gojanović, vidno transparentna direktorica tvrtke Mineral IGM d.o.o. čiji je prokurator Šime Stagličić.

Đurđevac i Polača na Božićnoj večeri u Biogradu

Mi smo tim u kojem svaki djelatnik samostalnim ispunjavanjem zadataka u svom djelokrugu odgovornosti pridonosi uspjehu cijele tvrtke. Radost odlučivanja, socijalna kompetencija i unutarnja motivacija su glavni stupovi naše politike zadovoljnih djelatnika. Već sada mogu najaviti zajedničku Božićnu večer koja će se u prosincu održati u Biogradu na Moru. Nazočit će joj svi djelatnici tvornice iz Đurđevca i Polače, najavio je Pecak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno