Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Crnčević ne odustaje od izgradnje zračne luke u Stankovcima

03.11.2018. 12:22
Crnčević ne  odustaje od  izgradnje zračne  luke u  Stankovcima


Josip Crnčević, poduzetnik koji godinama već želi izgraditi zračnu luku  u Stankovcima, ovih se dana pismom javio općinskim  čelnicima s porukom da nije odustao od projekta. 
Njegovo pismo je prezentirano općinskim vijećnicima na 10. sjednici  Općinskog vijeća, a kako javlja Lista mladih Općine Stankovci, vlasnik  tvrtke Aerodrom Stankovci d.o.o. potvrdio je kako i dalje u toj općini želi  graditi zračnu luku s popratnim sadržajima te da trenutačno pokušava s  državom iznaći način za dobivanje prava građenja na dulji vremenski  rok, umjesto kupovine zemljišta.
Ministarstvo državne imovine je, naime, u posljednja tri mjeseca objavilo dva natječaja za prodaju zemljišta koje zanima investitora  Crnčevića, no radi se o zemljištu za čiju se kupovinu traže  deseci milijuna kuna pa se na te natječaje nije javio ni on, ali ni nitko drugi.
Ovom investitoru, kako nam je kazao nakon prvog natječaja kojim je  država pokušavala zemljište prodati za 25 milijuna kuna, više odgovara  dugogodišnja koncesija. Njegova tvrtka trenutačno je u fazi ishođenja  građevinske dozvole za sletno-uzletnu pistu vrijednu oko 14 milijuna  eura koja je planirana u dužini od 1600 metara. Uz pistu projektom je  planirana i pristanišna zgrada, servis i hangari, a Crnčević u budućnosti  na toj lokaciji vidi mali turističko-poslovni grad s hotelima, kockarnicama, trgovinama i sportskim terenima.
– Investitor je zamolio da mu odobrimo izmjenu Urbanističkog plana  donesenog još 2012. godine zbog mogućnosti gradnje pojedinih građevina, svake sa svojom septičkom jamom, umjesto predviđenog centralnog  uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Zaključujemo da će, ako i dođe  do realizacije ovog projekta, to ići jako sporo, ali smo dali suglasnost za  izmjenu Plana ne bi li projekt ikako krenuo, poručili su iz Liste mladih  Općine Stankovci.