Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PARA TAEKWONDO Jure Milin i Mateo Škara osvojili brončana odličja

03.11.2020. 14:35


U Zagrebu je održano treće Otvoreno para taekwondo Prvenstvo Hrvatske. Nastupilo je 66 natjecatelja s 86 prijava u tehničkim i borbenim disciplinama iz devet zemalja. Na prvenstvu su sudjelovali natjecatelji iz 23 kluba. Natjecanje je održano kombinirano online i dvoransko, te se odvijalo uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Taekwondo klub osoba s invaliditetom Donat nastupio je s dva natjecatelja. Jure Milin se natjecao u tehničkom dijelu, a Mateo Škara u borbenoj disciplini.
Jure Milin se po prvi puta natjecao s drugom majstorskom formom Kumgang i osvojio treće mjesto u izrazito zahtjevnoj kategoriji u kojoj su nastupali natjecatelji sa svjetske pozornice. Jurina mama Klaudija kazala nam je koliko sport utječe na Juru i cijelu obitelj.
– Jurica s veseljem odlazi na treninge. Zahvaljujući strpljenju i volji svog trenera Miljenka Lisice, te uz potporu trenerice Đane Bajlo bez imalo opterećenja i treme spremno ide na natjecanja. Nama roditeljima to daje veliki poticaj da nastavimo s takvim pristupom sportu kao jednim od najvažnijih načina za samopouzdanje i mentalno zdravlje. To rezultira boljom socijalizacijom za Juricu. Posebno bih naglasila prihvaćanje naših sugrađana da je Jurica dio njih i da se svi zajedno možemo ponositi sinergijom.
Mateo Škara je poražen u polufinalu i osvojio brončanu medalju, ali je pokazao veliko znanje, tehniku i hrabrost. Mateo nam je rekao:
– Ovaj nastup među najboljima pokazao mi je koliko ja mogu i dao samo još jači poticaj za svakodnevno treniranje. Moji treneri Miljenko i Đana jako vjeruju u mene i to mi je također posebna motivacija. Nadam se samo da će biti održana sva predviđena natjecanja i da ću i dalje imati prilike boriti se, ali i družiti s predivnim ljudima. Jer smo mi borci smo prije svega prijatelji.
Treneri Miljenko i Đana nadaju se da će nastaviti svoj rad i da će biti prilike da se natjecanja održavaju, jer sport je jedan od osnovnih elemenata za sretan i kvalitetan život, posebno kada je riječ o osjetljivoj kategoriji, a to su nam djeca s teškoćama razvoju.
Ovim putem pozivaju svu zainteresiranu djecu da im se pridruže u klubu. Oformili su skupine djece predškolske dobi, a treninzi se odvijaju dva puta tjedno. Za djecu starije dobi rekreativne prirode predviđeni su treninzi tri puta tjedno, a natjecatelji svakodnevno imaju treninge. Za pojedine kategorije održavaju se i individualni treninzi. Taekwondo klub Donat (za redovne članove) i TKOI Donat (za osobe s invaliditetom) sve zainteresirane rado očekuje s napomenom da se treninzi odvijaju u skladu s epidemiološkim mjerama. Telefonski kontakti na koje se mogu javiti svi zainteresirani su: 095/904 1149 i 09284 0266.