Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijera predstave »Hanibal podzemni«

03.11.2020. 14:54


Premijera predstave HNK Zadar, Hristo Bojčev, HANIBAL PODZEMNI u režiji Matjaža Latina na programu je u četvrtak, 5. studenoga u 20 sati. U predstavi igraju: Alen Liverić, Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.
Tekst je napravljen prema prijevodu Blagoje Nikolića/H. Bojčev,«The Underground Man«, a adaptaciju prijevoda potpisuje Andrija Seifried.
Scenografiju potpisuje Ljerka Hribar, kostimografiju Marija Šarić Ban, glazbu Ivan Ivić, a oblikovanje svjetla Frane Papić. Za autorske zvučne efekte zadužen je len Liverić, inspicijent je Mimi Zadarski, a fotograf predstave Željko Karavida K&K.
Uloge tumače: HANIBAL/Alen Liverić, VLADO/Ivan Jončić, PERO/Ivan Ožegović, KLEOPATRA/Žana Bumber, SONJA/Petra Tunjić i NADZEMNI (glas)/Mimi Zadarski.
Slovenski redatelj Matjaž Latin do sada je režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma.
Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.) nakon koje slijedi režija predstave TARZAN u kazališnoj sezoni 2018./2019. HANIBAL PODZEMNI je njegova treća režija za HNK Zadar.
HANIBAL PODZEMNI govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.
Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti.
Ulaznice za izvedbu u petak, 6. studenoga u prodaji su na blagajni HNK Zadar od utorka, 3. studenoga u terminu od 11-13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice: 60,00 kuna.