Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bronca Roka Strike za povijest

03.11.2021. 07:32


Roko Strika, član Hrvačkog kluba Zadar, nastup na kadetskom Prvenstvu Mediterana, koje je održano u grčkom gradu Ksantiju, završio je na petom mjestu. Nekoliko dana ranije u istom gradu u kategoriji do 80 kg Zadranin je osvojio brončanu medalju na kadetskom Prvenstvu Balkana i tako postao prvi Zadranin s medaljom osvojenom za reprezentaciju.
– Ponosni smo na sve što je Roko postigao na ovim natjecanjima. Već je odlazak u Grčku i ulazak u reprezentaciju potvrda truda i rada koje mi kao treneri ulažemo u naše sportaše, a oni to onda vrate ovakvim sportskim uspjesima – rekao je Vladimir Menčik, predsjednik i trener HK Zadar. Menčik je zahvalio svima koji dali podrška u radu i stvaranju kvalitetnih sportaša.
– U prvom redu to su roditelji naših hrvačica i hrvača koji su s nama u svim akcijama, od treninga do organizacije natjecanja. Vrlo je malo sponzorstva i donacija koje i zato hvala i svima njima jer svaka pomoć je dobro došla, naročito u sportu kojeg smo iz korijena razvijali svih ovih 11 godina. Zahvaljujem medijima koji nas od početka prate, a lavovski posao odrađuju treneri Josip Cindrić i Krešimir Zurić i vjerujem da ćemo uz ovakav rad iznjedriti još puno vrhunskih hrvačica i hrvača koji su ponikli iz našeg kluba. Nekad hrvači, a danas treneri i uzori našim mladim potencijalnim natjecateljima, to je put koji u klubu gradimo od samog osnutka i tako ćemo nastojati uvijek – podvukao je Menčik.