Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Još četiri kućice čekaju zakupce

03.11.2021. 11:51


U prvom krugu javnog poziva za zakup kućica na Adventu u Zadru 2021. godine, svog je zakupca pronašla 21 kućica dok će se za četiri preostale kućice ponuditelji moći natjecati u sljedećem krugu. Drugi krug javnog poziva, kako doznajemo od Tomislava Letinića, direktora Tržnice Zadar, bit će raspisan za koji dan.
– Radi se o manje atraktivnim lokacijama za kućice pa je za njih bilo manje interesa ili su ponuditelji dobili druge kućice za koje su ponudili veći iznos. Iznosi zakupa se kreću od 12.000 do 60.000 kuna za razdoblje trajanja manifestacije, od 26. studenog do 1. siječnja 2022. godine, rekao je Letinić.
Lokacije za kućice su Trg Petra Zoranića i Trg pet bunara, a kućice se izdaju za trgovačku i za ugostiteljsku djelatnost.
Advent u Zadru se odvija u organizaciji Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Tržnice Zadar. U sklopu Adventa će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta »Đir po gradu«, kojeg već jedanaest godina realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o..