Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Donacija za djecu u Maloj kući

Autor: Katarina Belić

02.12.2008. 23:00
Donacija za djecu u Maloj kući

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Htjeli smo prigodom nadolazećih blagdana Sv. Nikole i Sv. Lucije svoju donaciju namijeniti prvenstveno djeci koja se nalaze u Maloj kući, stoga se donacija i sastoji od svega onoga što je najpotrebnije djeci od šest mjeseci do jedne godine, kazao je Davor Maričić
Davor Maričić u ime Lions kluba Sv. Nikola iz Varaždina uručio je vrijednu donaciju “Dugi”, udruzi za pomoć žrtvama nasilja u obitelji.
– Do sada još nismo imali ovakvu donaciju u Zadru s obzirom da pretežno djelujemo u Varaždinu i Varaždinskoj županiji i upravo zato sam i predložio ovakvu akciju s obzirom da sam član kluba i živim u Zadru. Također smo htjeli prigodom nadolazećih blagdana Sv. Nikole i Sv. Lucije svoju donaciju namijeniti prvenstveno djeci koja se nalaze u Maloj kući, stoga se donacija i sastoji od svega onoga što je najpotrebnije djeci od šest mjeseci do jedne godine, poput pelena, bočica, dječje hrane, kremica i ostalih potrepština. Naš glavni moto je “mi služimo ” i stoga u tom duhu i dalje namjeravamo pomagati i služiti onima za koje smatramo da im je to najpotrebnije, kazao je Maričić te dodao kako s ovom donacijom neće prestati djelovati u istom duhu već će i dalje nastaviti sa sličnim akcijama.
– Sada je trenutačno u postupku daljnje prikupljanje novih donacija vezanih uz Božić i novogodišnje blagdane. Imamo u cilju nastaviti s permanentnim djelovanjem i davanjem kako ovoj tako i drugim udrugama i upravo iz toga razloga htjeli bismo osnovati još jedan klub u Zadru kako bismo po tom pitanju mogli napraviti još više, istaknuo je Maričić.
Sveukupna vrijednost donacije Lions kluba “Sv. Nikola” iznosi od 10.000 do 15.000 kuna i udruzi “Duga” znači mnogo, upravo zato jer je namijenjena manjoj djeci kojih trenutačno ima dvoje, a uskoro stiže i treće dijete.
– S klubom Lions smo stupili u kontakt prije par mjeseci i veoma smo im zahvalni na ovoj donaciji koja nam zaista mnogo znači, posebno sada kada stiže i treća beba u našu Malu kuću. Djeca u našoj Maloj kući nisu mlađa od šest mjeseci jer ne mogu ni biti prema pravilniku Ministarstava, stoga je donacija idealna za njih, kazala je Gordana Markulin Ježina, koordinatorica Male kuće.
Skrbimo o maksimalnom broju osoba koje možemo primiti, no ovom prilikom bih htjela ukazati na naš jedan trenutačno veliki problem, a to su hitne intervencije kojih smo ove godine imali čak desetak. Naime, prilikom takvih intervencija nemamo odvojen prostor gdje bismo mogli smjestiti te obitelji dok se nasilnik ne pritvori, stoga se nadam da ćemo uskoro taj problem riješiti, kazala je koordinatorica Duge, Gordana Markulin Ježina.