Komemoracija za Ivana Krešana

Slika korisnika admin
kresan
Velimir BRKIĆ
Odavanje počasti na mjestu pogibije hrvatskog viteza Ivana Krešana

Sedamnaesta godišnjica pogibije Ivana Krešana, prve žrtve Domovinskog rata u općini Sukošan, na dostojanstven način obilježena je jučer poslijepodne polaganjem vijenaca i svijeća pokraj spomen-obilježja na mjestu pogibije. Hrvatski vitez Ivan Krešan je poginuo na jučerašnji dan, na lokaciji između crkvice Sv. Martina i Zrakoplovne luke, u neposrednoj blizini čvorišta Sv. Martin na brzoj cesti Zadar 2 - Gaženica. Ivan Krešan bio je i prva od 12 vojnih i civilnih žrtava Domovinskog rata iz Sukošana.

Nakon minute šutnje i molitve skup se nastavio odavanjem počasti i molitve na mjesnom groblju u Sukošanu, posljednjem ovozemaljskom prebivalištu istinskog junaka Domovinskog rata. Komemoraciji, prisjećanju na život i djelo poginulog hrvatskog bojovnika koji je svoj mladi život položio na oltar domovine bili su nazočni članovi njegove obitelji, rodbina, suborci iz 112. brigade, predstavnici općinskog UHDDR-a i Općine Sukošan te mještani.

Tragična pogibelj mladog bojovnika Ivana, direktora tadašnje PZ Sukošanka, i ratne strahote samo su, nažalost, ubrzale preranu smrt njegove majke Anke, a potom i supruge Mirjane Krešan.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika debeljak
Prva žrtva općine Sukošan u domovinskom ratu nastradala je kao civil 16. rujna 1991. godine između groblja i pruge (mosta),a to je bio pok.Milorad Torbarina iz Debeljaka.