Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Komemoracija za Ivana Krešana

Autor: Velimir Brkić

02.12.2008. 23:00
Komemoracija za Ivana Krešana

Foto: Velimir BRKIĆ



Sedamnaesta godišnjica pogibije Ivana Krešana, prve žrtve Domovinskog rata u općini Sukošan, na dostojanstven način obilježena je jučer poslijepodne polaganjem vijenaca i svijeća pokraj spomen-obilježja na mjestu pogibije. Hrvatski vitez Ivan Krešan je poginuo na jučerašnji dan, na lokaciji između crkvice Sv. Martina i Zrakoplovne luke, u neposrednoj blizini čvorišta Sv. Martin na brzoj cesti Zadar 2 – Gaženica. Ivan Krešan bio je i prva od 12 vojnih i civilnih žrtava Domovinskog rata iz Sukošana.
Nakon minute šutnje i molitve skup se nastavio odavanjem počasti i molitve na mjesnom groblju u Sukošanu, posljednjem ovozemaljskom prebivalištu istinskog junaka Domovinskog rata. Komemoraciji, prisjećanju na život i djelo poginulog hrvatskog bojovnika koji je svoj mladi život položio na oltar domovine bili su nazočni članovi njegove obitelji, rodbina, suborci iz 112. brigade, predstavnici općinskog UHDDR-a i Općine Sukošan te mještani.
Tragična pogibelj mladog bojovnika Ivana, direktora tadašnje PZ Sukošanka, i ratne strahote samo su, nažalost, ubrzale preranu smrt njegove majke Anke, a potom i supruge Mirjane Krešan.