Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nedostaje nam kontinuitet dobrih igara

Autor: Šime Ćurko

02.12.2008. 23:00
Nedostaje nam kontinuitet dobrih igara

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ne uspijevamo spojiti makar dvije-tri pobjede, stalno nam se ponavlja da nakon dobrih utakmica na sljedećima kiksamo – kaže Pletikosić
Jozo Pletikosić sezonu je počeo skromnijim igrama na lijevom boku. Kako polusezona ide dalje i Pletikosiću je krenulo na bolje, uz borbenost, koje nije nedostajalo ni kad mu nije išlo, stigla je i konkretnija igra.
– Već sam rekao da moram bolje, to i dalje mislim. Dobro je da sam se konačno počeo ubacivati prema naprijed, znatno više nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezonu – kaže Pletikosić koji, baš kao i njegovi suigrači, nema razloga za zadovoljstvo. Zadar svim konkuretnima u Prvoj HNL već tri i pol mjeseca gleda u leđa, puno prilika za popravak već je propušteno.
– Nije dobro. Neriješen rezultat s Interom teško nam je pao, možda i teže nego svi prethodnih. Imali smo sve u svojim rukama i iz pozicije da smo mogli Inter zabiti najmanje tri gola došli smo u situaciju da nam protivnik zabije gol u 88. minuti i umjesto tri osvojimo samo bod. Teško mi je palo tih 1:1, utakmicu s Interom vidio sam kao dobru priliku da se konačno pomakne s posljednje pozicije. Ovako ostaje nam samo Croatia Sesvete.
Traženje rezervi
Što Zadar očekuje protiv Sesvećana?
– Moramo ići na pobjedu jer nakon svega što smo ostvarili u 17 kola nemam nam druge. Ne znam kako, ali tu utakmicu moramo pobijediti. Nažalost, do sada smo bili momčad za sam,o jedno poluvrijeme, malokad smo u kontinuitetu igrali dobro. Da smo s Interom u drugih 45 minuta odigrali makar 70 posto onoga što smo pokazali u prvom poluvremenu sigurno bismo pobijedili.
Situacija u Croatiji također nije sjajna. Momčad iz Sesveta ostala je bez Ante i Vlade Petrovića te Jasmina Agića, trojice najiskusnijih igrača, koji su Zadru stvarali velike probleme u utakmici koju je Croatia preokretom u dvije minute pobijedila 2:1.
– Za nas neigranje njihovih ponajboljih igrača može biti prednost, prema više ni u to nisam siguran. Ima Croatia dosta mladih igrača koji su upali u prvu momčad i koji uopće nisu bezazleni jer je ovo njihova dobra prilika za dokazivanje. Uostalom, bolje nam je što manje razmišljati o Croatiji i okrenuti se traženju rezervi u našim redovima. Vjerujem da ih ima toliko da bismo trebali pobijediti Croatiju.
Je li bod dovoljan?
– Bolji je nego poraz, no o bodu ne trebamo razmišljati kao opciji. Trebaju nam tri boda jer nas samo pobjede mogu pomaknuti s ove pozicije. Ne uspijevamo spojiti makar dvije-tri pobjede, stalno nam se ponavlja da nakon dobrih utakmica na sljedećima kiksamo.
Nedostaju golovi
Zadar s ovako skromnom realizacijom uvelike olakšava posao protivnicima.
– Treba nam više odlučnosti u napadu, više igrača trebalo bi pomagati Terkešu. Nitko nas osim Rijeke na Stanovima ove sezone nije nadigrao, sve su to porazi s golom, najviše dva razlike. Isto tako i naše pobjede, sve s 1:0. Realizacija nam je sigurno problem i treba će učiniti sve da u nastavku sezone bude bolja.
Sesvećani se nakon izleta u Maksimir vraćaju u Kranječevićevu gdje će protiv Zadra biti domaćini.
– Zadar nema dobrih rezultata ni u Maksimiru ni u Kranjčevićevoj, pa nam s te strane ta promjena ne znači puno. Ako bismo mogli birati izabrao bih Kranjčevićevu je u Maksimiru je pred praznim tribinama nikom, nije lijepo igrati.


 SUDI RIJEČANIN VUČKOV


 Utakmica Croatia Sesvete – Zadar igra se u nedjelju 7. prosinca u Kranjčevićevoj ulici u 15.30 sati. To je i posljednja utkmica jesenskog dijela sezone koja se nastavlja 22. veljače 2009. utakmica 19. kola u kojoj Zadar u Stanovima igra s Cibaliom. Utakmicu Croatia – Zadar sudit će Riječanin Domagoj Vučkov s pomoćnicima Zdenkom Mergedušem (N. Gradiška) i Darkom Jambrovićem (Čakovec).




 PLETIKOSIĆ PRESKOČIO DVIJE UTAKMICE


Jozo Pletikosić je jedan od najstandardnijih igrača Zadra prošle jeseni. Više nastupa (17) imaju samo Naum Batkoski i Marin Tomasov, dok Pletikosić i Jakov Surać imaju po 15 nastupa što će reći da su obojica propustila samo dvije utakmice. Pletikosića nije bilo u momčadi u 8. kolu u Vinkovcima (poraz 1:0) i u 11. protiv Zagreba u Kranjčevićevoj (0:0).