Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šoša zaposlio svog sina

Autor:

02.12.2008. 23:00
Šoša zaposlio svog sina

Foto: Vedran SITNICA



Šoša kaže da je natječaj bio objavljen 19. studenoga i trajao je do 24. studenoga, a da je Ikićev sin molbu podnio 25. studenoga, što je bilo izvan roka
Ogorčen sam jer je Grgo Šoša, ravnatelj Doma za umirovljenike, zlouporabio svoj položaj i zaposlio svoga sina na mjesto recepcionara, rekao nam je jučer Ante Ikić čiji se sin također javio na natječaj, ali nije dobio posao.
Ikić kaže da je natječaj za mjesto recepcionara na određeno vrijeme objavljen 19. studenoga ove godine, a trajao je samo jedan dan. Njegov sin je podnio molbu jer ispunjava sve uvjete za to radno mjesto, ali mu molba nije bila primljena jer su mu rekli da je zakasnio s prijavom.
– Moj sin je dijete samohrane majke i invalida Domovinskog rata i ljuti me što nije dobio posao jer je natječaj nevaljan, rekao je Ikić, ističući da je ovaj slučaj prijavio svim nadležnim institucijama pa čak i zadarskom županu Stipi Zriliću, ali nitko mu nije mogao pomoći, rekavši mu da nisu kompetentni.
Jučer smo kontaktirali i Grgu Šošu, ravnatelja Doma umirovljenika.
– Ja ne želim da moj sin bude žrtva jer sam ja ravnatelj Doma, rekao nam je Grgo Šoša i nastavio: – Dogodit će se situacija da, ako se moj sin bilo gdje zaposli, uvijek će netko reći da je to zbog toga jer sam mu ja otac.
Šoša je još rekao da je natječaj bio objavljen 19. studenoga i trajao je do 24. studenoga, a da je Ikićev sin molbu podnio 25. studenoga. Također je dodao da je natječaj bio uredno objavljen preko Zavoda za zapošljavanje i na internetu, a javilo se još 12 osoba.