Na touch screenu ljepote zadarskog i šibenskog kraja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
touchscreen_1
Adam VIDAS
Novi uređaj u rad je službeno pustio zadarski župan Stipe Zrilić

Zadrani od jučer na LCD dodirnom ekranu postavljenom u izlogu TIC-a na Narodnom trgu mogu razgledavati zaštićene dijelove prirode na području Zadarske i Šibensko - kninske županije i doznati osnovne podatke o njima. Veliki ekran postavljen je u sklopu regionalnog razvoja projekta Jačanje ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednosti (SIPA), a u rad ga je službeno pustio zadarski župan Stipe Zrilić.

- Živimo na prostoru bogatom prirodnim vrijednostima što je jedan od preduvjeta za kvalitetan životu. Po tome smo u prednosti nad drugima, ali i imamo veću obavezu da ih očuvamo za buduće generacije, rekao je Zrilić.

Projekt SIPA obuhvatio je i ostale aktivnosti na području dviju županije. Provodili su ga Regionalna razvojna agencija Zadarske županije (ZADRA) i Šibenske županije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u obje županije, NP Krka i talijanske organizacije COOSS Marche i Zanzibar.

- Vrijednost cijelog projekta bila je 187 tisuća eura od čega je pedeset posto financirala EU preko PHARE programa, a preostali iznos partneri na projektu i UNDP. Njegov cilj je bio razviti sustav za upravljanje zaštićenim vrijednostima, a trinaest mjeseci njegovog provođenja rezultiralo je jačanjem Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Zadarskoj županiji, uspostavljanje iste u Šibensko - kninsko joj županiji, edukacijom zaposlenih, izradom promotivnog materijala, uređenjem lokaliteta za prijem turista na lokalitetima Vrelo Une u Zadarskoj županiji i Guduča u Šibensko - kninskoj županiji, nabavom opreme, rekla je direktorica ZADRA-e Sanja Peričić.

Na Vrelu Une uređena su dva vidikovca, postavljene stepenice kako bi se olakšalo pješačenje i uređeno odmaralište kako je rekao Mirko Đinđić, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno