Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Obnovljene autobusne veze sa Zagrebom i Splitom

Autor:

02.12.2009. 23:00
Obnovljene autobusne veze sa Zagrebom i Splitom

Foto: Zvonko KUCELIN



U Zadar je stiglo sedam autobusa. Naime, toliko ih je trenutno potrebno kako bismo krenuli s prijevozom putnika na linijama. Od ponedjeljka krećemo s vožnjom i to sa svim uvjetima kakvi su prije bili u Contusu, rekao je Ivan Križanović, predsjednik uprave APP Požega


U ponedjeljak, 7. prosinca, u 1 sat iza ponoći krenut će prvi autobus APP Požege iz Zadra prema Zagrebu što će označiti konačan početak rada nekadašnjih Contusovih zaposlenika u novoj tvrtki, najavljeno je na konferenciji za novinare koju su jučer održali nekadašnji radnici Contusa, predstavnici sindikata i predstavnici uprave APP Požega. Oni su se sastali na zadarskom autobusnom kolodvoru gdje su predstavili nove autobuse na kojima su zadarske registarske oznake te prilagođen logo tvrtke APP Zadar, a u kojima će se naši sugrađani voziti do Zagreba i Splita.
 – U Zadar je stiglo sedam autobusa. Naime, toliko ih je trenutno potrebno kako bismo krenuli sa prijevozom putnika na linijama. Od ponedjeljka krećemo s vožnjom i to sa svim uvjetima kakvi su prije bili u Contusu, rekao je Ivan Križanović, predsjednik uprave APP Požega. On je jučer kazao kako bi danas zaposlenici trebali potpisati ugovore sa svojim novim poslodavcem. Istaknuo je kako se upoznao sa većinom radnika te kako očekuje da će svi raditi dobro, na obostrano zadovoljstvo radnika i uprave, a i krajnjih korisnika.
Marin Kvartuč, sindikalni povjernik nekadašnjih radnika Contusa, je rekao kako su zadovoljni ishodom cijele situacije te se nadaju dobroj suradnji s novim poslodavcima. Kazao je kako je APP Požega u Zadru otvorila radnu jedinicu i kako u skoroj budućnosti planiraju otvoriti putničku agenciju. Do tada će se karte prodavati na šalterima autobusnog kolodvora u Zadru.
Na konferenciji za novinare smo mogli čuti, a i sami se uvjeriti, u kvalitetu voznog parka u kojem će se naši sugrađani voziti do Zagreba i Splita. Naime, radi se o najnovijim i najkvalitetnijim autobusima kojima su vozači oduševljeni.
 – Nakon pet i pol mjeseci bez posla, plaće i stezanja remena u ponedjeljak konačno počinjemo raditi, rekli su zadovoljno okupljeni radnici i nastavili – Zadnje dvije godine nismo dobili normalnu plaću, neki put bi nas platili na ruke, a ostalo vrijeme smo se snalazili kako smo znali, stezali smo remen, posuđivali ili radili nešto na crno. Nadamo se da ćemo sada konačno moći normalno raditi i biti pošteno plaćeni za to, zaključili su radnici koji željno priželjkuju ponedjeljak.
Inače u zadarskoj podružnici APP Požege radit će devet vozača, dvije hostese te šest zaposlenika u agenciji, što je ukupno 17 zaposlenika, od 23 kojima je ponuđen posao. Naime, ovih nekoliko zaposlenika, među kojima su čistačice, mehaničari i vozači, u međuvremenu su odlučili potražiti sreću na nekom drugom poslu. Ipak, nova je uprava i njima ponudila da razmisle o vraćanju na stari posao, a što su odlučili bit će poznato početkom idućeg tjedna.
Inače predstavnici uprave APP Požega se nadaju kako će s vremenom zaposliti još ljudi, ipak to ovisi o tome koliko će imati posla.


 VOZNI RED




ZADAR-ZAGREB-ZADAR
Polasci iz Zadra u: 01:00; 7:30; 10:30; 13:30 i 17:00 sati.
Polasci iz Zagreba: 08:00; 10:30; 14:00; 16:30 i 20:00 sati.
Polasci su svakodnevni, direktni i prometuju autocestom.
ZADAR-SPLIT-ZADAR
Polasci iz Zadra u: 07:00 i 15:00 sati.
Polasci iz Splita u: 11:30 i 19:00 sati.
Autobusi prometuju svakodnevno sa stajalištima u svim mjestima do Splita i obratno.
Svi korisnici koji posjeduju iskaznicu Contusa na koju su mogli ostvarivati dodatni popust pri kupnji povratnih karata i dalje će je moći koristiti.