Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izlila se rijeka Otuča

02.12.2010. 23:00
Izlila se rijeka Otuča


Kiša koja pada posljednjih dana uzrokovala je velike probleme stanovnicima Gračaca, a najgora situacija, kao i obično, bila je u naselju Žabarica. Naime, zbog loše odvodnje naselje koje je na močvarnom tlu, u neposrednoj blizini rijeke Otuče, nakon gotovo svake padaline bude “potopljeno”. Prema rječima stanovnika, više puta su se obraćali nadležnim, no nikada nisu dobili odgovarajuću pomoć.  Poslije ove kiše situacija je bila gora nego obično, došlo je do prelijevanja rijeke, a stanovnici su ispred kuća imali i pola metra vode.
– Najgora situacija bila je u srijedu. Nakon što je došlo do prelijevanja Otuče, u dvorištu mi je bilo pola metra vode. Ovakva situacija je svaki put poslije kiše, a kada dođe do topljenja snijega, situacija bude i gora. Nakon što sam pozvao 112 i prijavio situaciju pustili su branu i situacija je sada nešto bolja, kazao nam je Senko Slobođanac.
Stanovnici Žabarice u nekoliko navrata su nam žalili zbog ovog problema. Nakon gotovo svake kiše problem se ponavlja, a zbog toga što nisu spojili kanalizaciju događa se i da otpad iz septičkih jama pluta ulicama. U noćnim satima nemaju ni rasvjetu, a nakon kiše nastaje problem oko odlaska djece u školu.
Na kraju razgovora Slobođanac nam je kroz šalu ponovio kako iznajmljuje apartmane, a ukoliko se nastave kiše djelatnost će proširiti i na rafting.