Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Predstava razveselila mališane Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”

02.12.2010. 23:00
Predstava razveselila mališane  Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”


S obzirom na to da u različitim povodima redovito priređujemo igrokaze za mališane obližnjeg vrtića, i ovaj put smo u povodu Sv. Nikole pripremili igrokaz. Riječ je o vrlo kratkom igrokazu u kojem se pojavljuju samo dva lika, Sv. Nikola i Krampus, pojasnila je Željana Buljat


Igrokaz “Nikolinje”, koji su pripremile  knjižničarke Ogranka Arbanasi Gradske knjižnice  Zadar prikazan je jučer mališanima obližnjeg Dječjeg  vrtića “Vladimir Nazor” i to  u povodu nadolazećeg blagdana Sv. Nikole. Ova kratka  predstava razveselila je četrdesetak djece iz dvije vrtićke  skupine koji su uživali u  priči u kojoj su glavni likovi  sv. Nikola i Krampus, a  osobito u radionici izrade  čarapa koja je uslijedila nakon predstave.
Igrokaz su pripremile i  odglumile ga knjižničarke  Ogranka Arbanasi, Željana  Buljat i Melita Zubčić Letinić, koje od otvorenja područne knjižnice u Arbanasima na jednak način  igrokazima surađuju s  Dječjim vrtićem “Vladimir  Nazor”.
– S obzirom da u različitim  povodima redovito priređujemo igrokaze za mališane obližnjeg vrtića i ovaj  put smo u povodu Sv. Nikole  pripremili igrokaz. Riječ je o  vrlo kratkom igrokazu u kojem se pojavljuju samo dva  lika, Sv. Nikola i Krampus, a  koji odgovara njihovoj dobi, s  obzirom na to da djeca ovog  uzrasta vrlo brzo gube koncentraciju i strpljenje, pojasnila je Željana Buljat, istaknuvši da su, s obzirom da  djeca znaju kako Sv. Nikola  dijeli darove, igrokaz obogatili i bombonima, koje su u  sklopu predstave podijelili  mališanima.
Da bi upotpunili cijeli  jučerašnji događaj u arbanaškoj Gradskoj knjižnici,  djelatnice Dječjeg odjela priredile su i likovnu radionicu  izrade čizmica od hamer papira, koje su mališani potom  ukrašavali po svojoj mašti.
– Uvijek nastojimo nešto  pripremiti za naše mališane  pa smo tako prošle godine  sličan igrokaz pripremili u  vrijeme Božića, a ovaj put  smo odlučili da to bude u  povodu Sv. Nikole, kazala je  Buljat, najavivši da će predstavu “Nikolinje” za nekoliko  dana, točnije, upravo na  blagdan Sv. Nikole u ponedjeljak 6. prosinca, prikazati i mališanima u  Dječjem vrtiću “Ričine”, a što  će biti prvi put da će igrokaz  biti u gostima.