Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Martine: Život započinje tek nakon četrdesete

02.12.2011. 23:00
Martine: Život započinje tek nakon četrdesete


Za nepuna dva tjedna, 15. prosinca, u Arsenalu ponovo kreće show program zadarske pjevaČice haićanskih korijena, Martine Thomas – “Martine presents”. Kombinacija glazbe, skečeva, nagradnih igara te dramskih i glazbenih gostiju u svom trećem izdanju u najveći gradski multimedijalni centar uz samu domaćicu večeri – Martine i kolege joj iz sastava Black Coffee s kojima nastupa, dovodi i Miješoviti Zbor Klasične Gimnazije Ivana Pavla pod ravnanjem Tomislava Pehara, Tomislava Bralića, Vladena Bergama (natjecatelja Supertalent showa) te Alku Vuicu. Ulaz je slobodan zahvaljujući Falkensteiner Hotels and Residences – generalnom pokrovitelju večeri. S Martine razgovaramo o showu, što nas čeka te ju odmah u startu pitamo zašto smo morali čekati skoro pola godine na novi “Martine presents”?
Sati besplatne zabave
– Ja bih voljela da nismo morali napraviti ovako veliku pauzu, da je show išao redovito, no vremena su takva da smo sretni da smo našli sponzore. Bilo je teško organizirati sve pojedinosti oko tako zahtjevnog show programa poput ovog našeg. Do dovršenja jednog albuma ponekad prođe i tri godine, pa nije ni najmanje čudno što se ova “pauza” od posljednjeg održanog showa do danas tako odužila. No ja sam sretna što smo uspjeli privesti pri kraju sve radne zadatke oko novog izdanja “Martine presents” te što ćemo zadarskoj publici opet moći ponuditi nekoliko sati zabave i to ovaj put besplatne. A to je nešto na što sam posebno ponosna i na čemu zahvaljujem našem generalnom pokrovitelju – hotelu Falkensteiner Hotels and Residences bez kojeg ne bismo bili u mogućnosti održati show bez naplate ulaznica.
I što nas očekuje? Najavljeni su neki zaista popularni gosti?
– Da, dolazi nam Tomislav Bralić koji će upravo u našem showu premijerno izvesti svoju novu božićnu pjesmu, a sa svojim duhovitim dosjetkama i live nastupom zabavit će nas i Alka Vuica. Sigurna sam da će se publici svidjeti to što im pripremamo. Iako će osnovna “konstrukcija” showa biti ista – moj live nastup s odabranim klasicima svjetske jazz, soul, blues i evergreen glazbena baštine – sve će na neki način biti novo i drugačije. Svaki je novi dan drugačiji od predthodnog, sve se mijenja. I ja sam svaki dan nova, drugačije našminkana, drugačije odjevena, drugačije zračim pa će i moj, zapravo naš zajednički show, biti isto tako nov i svjež, a u čemu će mi svakako pomoći i nove haljine koje je upravo za ovu priliku za mene dizajnirala Marina Milković. Oduševljena sam njenim radom, haljine su upravo onakve kakve trebaju biti za jedan večernji nastup, pune sjaja i onog potrebnog scenskog looka.
Umjetnički direktor programa je Ivica Štorić?
– Da, Ivica je moj dragi prijatelj i u ovome je poslu već godinama i sretna sam što ga imam uza sebe, što zajedno sa mnom i ostalim sudionicima projekta “Martine presents” doprinosi stvaranju programa za koji sam uvjerena da će pobuditi sva osjetila i maštu naše publike. Mogla bih reći da s Ivicom koji je živio neko vrijeme u SAD-u dijelim zajednički senzibilitet što našu suradnju čini tako ugodnom.
Nove pjesme
Za show pripremaš puno novih pjesama?
– Ne bih rekla puno jer će uz mene u Arsenalu nastupati i puno drugih izvođača, no za svoju sam publiku pripremila neke nove skladbe, a među njima i moje dvije pjesme “Jutro laže sve” koja će upravo u Arsenalu imati svoju premijeru i “On postoji”.
Naziv druge pjesme izvrsno korenspodira s tvojim životom sada, on za tebe uistinu postoji?
– Da (smijeh), on postoji i jako sam sretna. Upoznali smo se nešto prije snimanja spota za tu pjesmu. Tražila sam muškarca koji dobro izgleda za moj video spot, koji dobro pristaje uz mene (smjeh) da mi odglumi partnera. No, nije bilo potrebe za glumom, kemija između nas je već pri snimanju prvih kadrova spota bila tako snažna, tako velika, da je naša profesionalna suradnja ubrzo prerasla radne “okvire”. Toliko smo se zbližili na snimanju spota da se nismo htjeli odvojiti ni nakon što su se kamere ugasile. I što reći, od tada smo zajedno, sretna sam kao nikada do sada.
Hoćeš li podijeliti s čitateljima Zadarskog lista njegovo ime, tko je on?
– Ne, ne bih javno otkrivala njegovo ime, ne skrivamo se, vjerujem da mnogi znaju tko je on pa tko zna, neka zna. U svakom slučaju super nam je.
Ljubav te još više proljepšala, moram priznati da jednostavno blistaš.
– Hvala, sretna sam da imam svog čovjeka, da imam veliku potporu u njemu, da su ga prihvatila, što mi je kao majci najvažnije na svijetu, i moja djeca. Jer ja sam prije svega majka i moji su mi mališani bili i ostali na prvom mjestu. Lijepo je kada u četrdesetima upoznaš osobu koja je zrela, koja ima iza sebe neka životna iskustva i može se još snažnije i još odlučnije predati partneru. Koliko god mi govorili da godine nisu bitne, one nose iskustvo, one nose jednu snagu i sposobnost da pogledate “životu” pravo u oči, da znate što ste, gdje ste i kamo želite ići. A ja sam to upravo u svojim četrdesetim spoznala i mogu zapravo reći da je moj život tek počeo nakon što sam prešla četrdesetu. Znam tko sam, ja nisam pjevačica, ja sam prije svega zabavljačica, osoba koja se zna izraziti preko glazbe, osoba koja zna doprijeti do svoje publike, koja se zna dati na bini i prenjeti emociju auditoriju.
Tu si emociju zadnjih pola godine često davala?
– Da, zadnjih pola godine sam dosta nastupala s Black Coffee, bili smo i u Šibeniku, i Mostaru i u Lošinju, a nastupala sam i u hotelima Falkensteiner Hotels and Residences i Bastion uz pratnju Emila Šprljana. Mogu reći da je bilo dosta dinamično, odradili smo niz sjajnih koncerata.
Nakon showa, što dalje pripremaš? 
– Na profesionalnom planu svakako neke nove projekte, no ono što me najviše veseli je planirani posjet obitelji u Americi. Mnogo mi nedostaju. Zadar je u mom srcu, 26. studenog se navršilo deset godina od mog dolaska i mogu reći da i ovdje sada imam korjene, no jedan dio mene je zauvijek ostao u New Yorku, kod moje obitelji koju želim što prije vidjeti.