Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na ovakvima se osvaja prvenstvo

02.12.2011. 23:00
Na ovakvima se osvaja prvenstvo


Grmoščica je već skinula “skalp” Medveščaku 1958, jednim od najvećih favorita za titulu


Grmoščica, današnji Zadrov protivnik, neće postati kuglački prvak Hrvatske, ali će sigurno biti momčad koja će krojiti vrh.
– Mladi su. Jaki su i mogu zakomplicirat život svima – još pred sezonu su isticali kuglači Zadra snagu svog današnjeg protivnika. Grmoščica je već skinula “skalp” Medveščaku 1958, jednim od najvećih favorita za titulu i sigurno je da će protiv Zadra danas tražiti pobjedu protiv branitelja titule.
– Moramo ispraviti pogreške koje smo radili protiv Victorije i biti maksimalno koncentrirani tijekom cijele utakmice. Uvjeren sa da možemo osvojiti dva boda – rekao je Šime Mijolović, trener Zadra.
Dvoboj protiv Grmoščice jako je važan za zadarske kuglače. Liga je ove sezone superjaka i svaki kiks može biti poguban. Pogotovo Zadrani moraju biti oprezni da im se ne dogodi pogreška koju su napravili nakon Svjetskog Kupa kada su pali u formi i doživjeli dva proaza. Ovaj put ih važan dvoboj očekuje između dvije utakmice prvog kola Eurolige i od zadarskih kuglača očekuje se da budu pravi i u Euroligi, ali i u ovom današnjem dvoboju.
Što se tiče domaćeg prvenstva, Medveščak 1958 je na vrhu. Zadar i Konikom ga prate. Vrlo blizu je i Zaprešić. Svaka od te četiri momčadi objektivno ima kvalitetu postati prvak Hrvatske. I baš radi toga sve te momčadi čekaju kiks konkurenata. A Zadrovo gostovanje zaista danas nije lako, jer je Grmoščica kvalitetna mlada momčad, li ipak nije kvalitetnija od Zadra i sigurno će u mnogome Zadrani danas ovisiti sami o sebi. Težak izazov ima i vodeći Medveščak u gostima kod Zanatlija, dok će ipak preostala dva konkurenta za titulu prvaka, Konikom Osijek i Zaprešić imati lakše suparnike. Zaprešić će gostovati kod slabe Rijeke, dok Konikoma očekuje gradski derbi protiv Kandit Premijera, sastava koji ove sezone igra poprilično loše.
Parovi 11. kola: Grmoščica – Zadar, Kandit Premijer – Konikom Osijek, Rijeka – Zaprešić, Poštar – Velebit, Novska – Trilj, Zanatlija – Medveščak 1958.