Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nove donacije za Pedijatriju, Ginekologiju i Oftalmologiju

02.12.2011. 23:00
Nove donacije za Pedijatriju, Ginekologiju i Oftalmologiju


Ukupna vrijednost donacija Vipneta, Raiffeisen Banke i Medica iznosi oko 300 tisuća kuna


Tvrtke Vipnet, Raiffeisen Bank i Medic unatoč krizi i recesiji nastavljaju blagdansku tradiciju ulaganja u hrvatski zdravstveni sustav, odnosno Opću bolnicu Zadar. Riječ je o donacijama za Pedijatriju, Ginekologiju i Oftalmologiju, čija ukupna vrijednost iznosi oko 300 tisuća kuna.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, pojašnjava da će tvrtka Vipnet financirati uređenje hitnog prijema na Odjelu za pedijatriju u zadarskoj Općoj bolnici.
– Donacijom Vipneta uredit ćemo hitni prijem na Pedijatriji. Na Odjelu za ginekologiju, točnije Neonatologiji, kupnju novog uređaja financirat će Raiffeisen Bank. Kao donator u predblagdansko vrijeme pojavljuje se i tvrtka Medic. Medic će kupiti uređaj za Odjel za oftalmologiju, kaže dr. Nakić, dodajući da će spomenute tvrtke u predblagdansko vrijeme za zadarsku Opću bolnicu, odnosno Pedijatriju, Neonatologiju i Ginekologiju, izdvojiti oko 300 tisuća kuna.
Uz spomenute tvrtke zadarsku Opću bolnicu, kako kaže dr. Nakić, redovito pomažu i anonimni donatori. Njihove donacije neće izostati ni tijekom prosinca, kada će se pobrinuti za opremanje mnogih zadarskih bolničkih odjela.
– Uskoro očekujemo realizaciju donacije zadarskih gospodarstvenika za Odjel urologije. Vrijednost donacije, koja će biti realizirana do kraja prosinca ili početkom sljedeće godine iznosi oko dva milijuna kuna, govori dr. Nakić, pojašnjavajući da je uređaj za Urologiju već prošao natječaj, no prije njegova stavljanja u funkciju potrebno je renovirati Odjel za urologiju.
Renoviranje Odjela za urologiju podrazumijeva uređenje nove sale i klimatizaciju prostorija.