Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani pozvani na dobrotu

02.12.2011. 23:00
Zadrani pozvani na dobrotu


Na Narodnom trgu će se osim paketa s hranom i higijenskim potrepštinama prikupljati i novac koji će građani moći ubaciti u posebne kutijice


Središnja manifestacija humanitarne akcije “Vukovaru za dar”, koju petu godinu zaredom organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, održava se danas na Narodnom trgu. U bogatom glazbeno-scenskom programu, koji će trajati od 9 do 14 sati, nastupit će poznati zadarski izvođači, a organizatori pozivaju građane da se u što većem broju odazovu humanitarnoj akciji prikupljanja hrane i higijenskih potrepština te novčanih sredstva za male Vukovarce.
Sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, navodi da će se na Narodnom trgu, osim paketa s hranom i higijenskim potrepštinama, prikupljati i novac koji će građani moći ubaciti u posebne kutijice. Oni koji ne stignu na Narodni trg pakete za pomoć Vukovaru mogu donijeti i u Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje, tamošnju sportsku dvoranu, od 12 do 16 sati.
– Paketi s hranom i higijenskim potrepštinama koji su proteklih dana prikupljani u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Zadru i Zadarskoj županiji jučer poslijepodne dostavljeni su u Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje. U tamošnju sportsku dvoranu bit će dostavljena i pomoć koja se danas prikupi na Narodnom trgu, kaže sestra Melhiora Biošić, ističući da će svi paketi koje su Zadrani prikupili za pomoć malim Vukovarcima u ponedjeljak u 8.30 sati humanitarnim konvojem krenuti prema Vukovaru.


 ŽIRO-RAČUN I KUTIJICA ZA NOVAC




U humanitarnoj akciji “Vukovaru za dar” uz higijenske potrepštine i hranu prikupljaju se i novčana sredstva. Iz tog razloga otvoren je žiro-račun: Franjevački samostan Vukovar, Samostanska 5, 32000 Vukovar, Žiro-račun br.: 2484008-1100747984. Manji novčani iznosi u subotu će se moći ubaciti u kutiju na Narodnom trgu.