Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“ZaPis” održao književnu večer

02.12.2011. 23:00
“ZaPis” održao književnu večer


Pred nadolazeće blagdane, u Gradskoj knjižnici Zadar, književnu večer održali su članovi Udruge neafirmiranih zadarskih pisaca “ZaPis”. Kako je zimska atmosfera pomalo počela preuzimati Zadar tako su i teme priča čitanih na književnoj večeri bile vezane uz zimsku tematiku. Našlo se tu i onih aktualnijih inspiriranih nadolazećim izborima, ali i nešto angažirane proze.
Večer je moderirao Želimir Periš, a gošća večeri bila je sve priznatija zadarska knjževnica Lada Vukić. Otvorenje je napravio Mario Padelin koji je posjetiteljima otkrio što su u pismima novinama napisali Djed Mraz, Sveta Luca i Sveti Nikola. Duhovita epistolarna proza kojom se Padelin predstavio izvadak je iz njegova članka objavljenog prethodno u Zadarskom listu. Valentina Mlađen pročitala je prozni uradak “Magla” ispunjen mračnom atmosferom zimske zore u Slavoniji. Temu aktualnih izbora obradio je pjesnik Boško Habuš u pjesmi “I’m (not) a prisoner”, a Nikolina Dolfić, pjesnikinja koja je do sada čitala samo poeziju predstavila se kratkom lirskom prozom “Restauracija”.
Gošća ZaPisaca Lada Vukić čitala je svoju priču “Žena sa slike” te je nagrađena bogatim aplauzom, a nešto o bijelom kamenu i što sve on može značiti otkrio je Želimir Periš u svojoj priči “Bijeli kamen”.
Pomalo sjetne i teške tonove večeri razbio je Igor Eškinja duhovitom pričom o Ivici Todoriću pisanom u biblijskom stilu. Priča je nakon smijeha potaknula i na razgovor, a večer je završena nakon sat vremena druženja uz pisanu riječ.
Sljedeći sastanak ZaPisa ne propustite u prosincu u Gradskoj knjižnici Zadar.