Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ima volje i želje za rad, ali nema prostorija

Autor: Irena Jurjević

02.12.2012. 23:00
Ima volje i želje za rad, ali nema prostorija

Foto: Zvonko KUCELIN



Nadam se da će doći vrijeme za obećanje dogradonačelnika Grgurovića te ćemo probiti ova mala vrata i ući u prostor udruge Tornado nakon što se njima nađe odgovarajući prostor, kazao je Panić


Imamo dvanaest računala, no nemamo ih gdje staviti pa tako ne možemo držati radionice za informatičku izobrazbu kao i radionice za učenje stranih jezika. Za to nam treba prostor, poručio je dopredsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Stanko Panić, upitan na svečanom obilježavanju Međunarodnog dana invalida u prostorijama udruge, što članovima udruge još nedostaje kako bi im se poboljšali uvjeti života u Zadru.
– Devetnaest godina je prošlo od UN konvencije kada se počeo obilježavati Međunarodni dan invalida. Mi ga obilježavamo dostojanstveno, ne izlazimo na ulice, ali ono što nam treba jest malo više prostora. Ne treba nam novac, no prostor da. Nadam se da će doći vrijeme za obećanje dogradonačelnika Grgurovića te da ćemo probiti ova mala vrata i ući u prostor udruge Tornado nakon što se njima nađe odgovarajući prostor, rekao je Panić, dodajući kako bi time članovi riješili mnoge svoje probleme.
– Mjera društva jest u onom kako ono olakšava život svojim najpotrebitijim članovima. U Zadru smo napravili neke stvari, radimo na tome i radit ćemo još, kazao je dogradonačelnik Dražen Grgurović, obećavajući pritom kako će na proširenju prostora udruge, kako bi on bio prikladniji za svakodnevni rad, svakako poraditi, obećao je.
Ipak, od osnutka njihove udruge, mnoge stvari krenule su na bolje, dodao je Panić:
– Prije niste mogli vidjeti osobu u kolicima kako šeta gradom, a danas oni izlaze van. Razvija se senzibilitet građana po tom pitanju i mi radimo na tome i dalje. Izađite vani, podijelite s nama vaše probleme, lakše ćemo ih riješiti skupa jer zajedno smo jači, poručio je Panić, a s njim se složio i predsjednik udruge Stanko Bašić.
– Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Međunarodni dan invalida obilježava već sedmu godinu zaredom. Ovu godinu obilježavamo ga pod motom “Zajedno smo jači” jer je to uistinu tako. Ulaskom u Europsku Uniju kvalitetnije ćemo riješiti probleme osoba s invaliditetom, kazao je Bašić.
Na obilježavanju Međunarodnog dana invalida izneseni su i neki važni detalji među kojima i taj da u Zadru postoji oko petnaestak tisuća osoba s invaliditetom što je oko 9,4 posto ukupne populacije. Također, tijekom 2012. godine poduzeto je 505 represivnih mjera za počinitelje koji su kršili prometne propise te se parkirali na mjesta za osobe s invaliditetom.
Obilježavanje su svojim dolaskom uveličala i djeca Vrtića Latica čiji je štićenik 3-godišnji Mihael vodstvu udruge uručio i prigodnu sliku za dar.