Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani Vukovaru ZaDar

Autor: Hana Radulić

02.12.2012. 23:00
Zadrani Vukovaru ZaDar

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Organizatori ove akcije, jedinstvene u Hrvatskoj, zadovoljni su velikim odazivom Zadrana koji su i ovoga puta pokazali veliko srce za Vukovarce


U subotu je na Narodnom trgu u organizaciji zadarske Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara već šestu godinu zaredom uspješno provedena humanitarna akcija “Vukovaru ZaDar.”
Cilj ove akcije, koja se tradicionalno organizira pred božićno-novogodišnje blagdane, bio je prikupiti što više donacija u hrani i novcu, što će se darovati vukovarskoj djeci i onima kojima je pomoć u gradu-heroju najpotrebnija.
Uz glazbeno-scenski program u prijepodnevnim satima mnogi su Zadrani obilazili štand na kojemu su se po cijeni koju su odredili sami kupci prodavali radovi mališana iz deset zadarskih vrtića, a prikupljala su se i novčana sredstva. Inače, humanitarni konvoj s prikupljenim donacijama će put Vukovara krenuti danas, 3. prosinca.
Ove godine u akciji je sudjelovalo 21.875 učenika iz 59 škola iz cijele županije. Svaka je škola prikupljala određene namirnice poput ulja, brašna, šećera, marmelade, ali i higijenskih potrepština poput šampona za kosu, kupki i slično, a paketi pomoći mogli su se puniti u školama već od ponedjeljka.
Organizatori ove akcije, jedinstvene u Hrvatskoj, zadovoljni su velikim odazivom Zadrana koji su i ovoga puta pokazali veliko srce za Vukovarce.