Djeci treba čitati barem pet minuta na dan

Slika korisnika admin
Autor: 
A. SITNICA

U sklopu kampanje Čitaj mi jučer su u Gradskoj knjižnici  Zadar mladi čitali mladima. U ovo predblagdansko vrijeme mladi volonteri daruju djeci između 3 i 6 godina čitanje priča. Ponedjeljkom i  četvrtkom tijekom prosinca u Multimedijalnoj dvorani čitat će se slikovnice iz bogatog fonda Knjižnice. Akcija "Mladi čitaju" provodi se u  sklopu kampanje "Čitaj mi" kojom se ističe važnost čitanja djeci od  rođenja.

- U sklopu kampanje jedna naša kolegica je išla u dječje vrtiće kako  bi roditeljima govorila o važnosti čitanja, upoznala ih sa slikovnicama,  ali i s radom Dječjeg odjela GKZD. Nakon što je kolegica obišla vrtiće  vidjela je neke od roditelja u knjižnici te samim time smatramo da je  taj njen obilazak bio uspješan. Drugu akciju organiziramo zajedno s  udrugom CINAZ. Pozvali smo volontere da čitaju djeci, kroz studeni je  čitanje bilo organizirano u ogranku Bili Brig, a budući da je bio veliki  interes odlučili smo se kroz prosinac organizirati čitanje i u središnjoj  knjižnici, kazala nam je Žozefina Žentil Barić, napominjući kako su volonteri i dosad čitali djeci na odjelu, a sad se odlučilo krenuti s fiksnim  terminom.

- Udruga CINAZ je organizirala edukaciju čitanja za  volontere, a na  nama je bilo da sve organiziramo. Volonteri su dobili popis slikovnica  koji su uvježbali te će se svakog ponedjeljka i četvrtka čitati druga  priča.

Također i na Bilom Brigu nastavljamo s čitanjem. Pozvana su djeca,  ali i roditelji koji će se na ovaj način upoznati sa slikovnicama i važnosti  i načinom čitanja. Poanta je da je bitno čitati djeci svakog dana, bar pet  minuta. Važna je rutina, to je ono što ostavlja traga, kaže Žozefina Žentil Barić. U Gradskoj knjižnici se jučer, kao i uvijek, okupio velik broj roditelja i djece, a ne sumnjamo da će tako biti i dalje, svakog ponedjeljka  i četvrtka. Akcija ide kroz prosinac, a pokaže li se interes nastavit će se i  dalje. Cijela kampanja nastavlja se i iduće godine. Dovedite i vi svoju  djecu, te im čitajte.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno