OBRAT U ZAVRŠETKU CENTRA MOCIRE Alcom traži 4 milijuna kuna!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Predstavnici Grada opet moraju na sastanak u Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako bi u dogovoru s bivšim izvođačem radova, Alcomom, omogućili nastavak radova na centru Mocire.

Da bi uopće pristao na raskid ugovora, Alcom je ovih dana, naime, postavio neke uvjete. Prije toga neće pristati na primopredaju gradilišta i dostavu dokumentacije, što znači da bi se oba ministarstva koja su uključena u projekt, ali i Grad Zadar, trebali usuglasiti oko tih uvjeta.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao nositelj projekta, prije mjesec dana Alcomu je poslalo poziv za sporazumni raskid ugovora o izvođenju radova kako bi se mogla izvršiti primopredaja gradilišta i raspisati javno nadmetanje za izbor novog izvođača. Novi izvođač trebao bi, naglašavaju u Ministarstvu, završiti građevinu i pustiti je u funkciju do početka nove školske godine.

Alcom je obećao najkasnije do 7. studenog 2014. kompletirati potrebnu dokumentaciju gradilišta i dostaviti elemente za sporazumni raskid ugovora. Nakon toga, trebalo se pristupiti postupku preuzimanja gradilišta, pojasnila nam je tada savjetnica ministra Anja Korda.

No, osim potrebne dokumentacije, Alcom je Ministarstvu dostavio i svoje uvjete, a glavni je da mu se plati preostala svota za izvedene radove na Mocirama. A ona iznose oko - četiri milijuna kuna.

To znači da će i Grad Zadar morati participirati u plaćanju i da će se njegov udio, jednako kao i onaj Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva socijalne politike, itekako povećati.

Predstavnici Grada stoga će ovih dana otići na sastanak u MZOS gdje će s njihovim i predstavnicima Ministarstva socijalne politike, kao i rukovodstvom Alcoma, dogovoriti uvjete raskida ugovora.

Radi se o postotku kojeg se izvođaču radova ne daje do okončanja posla, radi jamstva za dobro izvršenje radova. To je uvriježeni standard prilikom naručivanja radova kojim se naručitelj osigurava da će, kada je kvaliteta u pitanju, dobiti ono što je i tražio.

Nekića smo pitali i koliko bi u slučaju isplate Alcomu Grad Zadar trebao platiti na ime ovih deset posto?

- Radi se o oko četiri milijuna kuna, a Grad bi u okviru te svote trebao izdvojiti nekoliko stotina tisuća kuna - pojašnjava pročelnik.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno