Lionheartsi izabrali Josipa Bepa Filipija

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV
Josipa Bepa Filipija očekuje druga sezona u Svjetskoj ligi

Nakon što je prošle sezone u Svjetskoj ligi nastupao za China Dragonse, Josip Bepo Filipi (1992.) doznao je za koju će se momčad boriti u novog izdanju ovog vrlo kvalitetnog natjecanja. Riječ je engleskoj momčadi British Lionhearts koja je izabrala upravo Saljanina na nedavnom draftu održanom u Lausannei (Švicarska). Princip je takav da nacionalnih savezi stavljaju na draft potencijalne kandidate kojima se onda javljaju klubovi zainteresirani za njihove usluge. Filipi je prošlo ljeto izrazio želju da u Svjetskoj ligi nastupa za jednu od europskih momčadi i to je sada postalo realnost. Novi je to izazov za Filipija nakon Europskih igara gdje je prošlo ljeto osvojio brončanu medalju.

- Trenirao sam cijelo vrijeme nakon Igara i čekao draft. Ispalo je odlično jer je riječ o kvalitetnoj momčadi s kojom sigurno mogu napredovati. U Svjetskoj ligi nema slabog boksača, a to znači da je riječ o velikom izazovu. Igra se na pet rundi, bez majice i kacige. Dakle, to je vrlo blizu profesionalnom boksu. S Kinezima mi je veliki problem bila komunikacija, a sada s time neće biti poteškoća - rekao je Filipi koji je natječe u teškoj kategoriji (-91 kg).

Filipi je jedan od dvojice Hrvata (Savez ih je prijavio 12) koji su prošli na draftu nakon kojeg su ukupno 34 boksača doznala svoje nove momčad. Uz Filipija u Svjetskoj ligi bit će i Filip Hrgović (+91 kg) kojeg je izabrala američka momčad USA Knockout. Prema rasporedu već u prvom  kolu 22. siječnja 2016. Hrgovićeva i Filipijeva franšiza imaju međusobni okršaj. Filipi je prošle sezone odradio tri meča u Svjetskoj ligi u kojima je za Dragonse upisao dvije pobjede i poraz. U Svjetskoj ligi, koju organizira AIBA, ima 16 momčadi, po osam u svakoj skupini tako da svaki klub ima ukupno sedam mečeva...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno